Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στην Ηλεία - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στην Ηλεία -  Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
(upd 2) Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν  112 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη, ενώ γίνονται από αέρος ρίψεις νερού από 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL και  5 ελικόπτερα.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 7 υδροφόρες των ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

ilia5
Αρχικά, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL και 1 ελικόπτερο.
 Η φωτιά, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους», ενώ «τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».
ileia1

Μάλιστα, όπως ο ίδιος σημείωσε, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος» και «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».
Η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν μεγάλη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάηκαν περί τα 70 στρέμματα παρθένου δάσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης