Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τη μείωση του ποσοστού της στη Nissan, εξαρτάται η αναβίωση του deal της Renault με τη Fiat Chrysler

tags :
Από τη μείωση του ποσοστού της στη Nissan, εξαρτάται η αναβίωση του deal της Renault με τη Fiat Chrysler
Η Nissan επιδιώκει η Renault να μειώσει το ποσοστό της στο 43,4% στην ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Renault προσπαθούν να επιτύχουν συμφωνία για την αναμόρφωση της παγκόσμιας συμμαχίας τους, ευελπιστώντας στην αναβίωση των συνομιλιών  της γαλλικής εταιρείας με τη Fiat Chrysler (FCA), σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Η Nissan επιδιώκει η Renault να μειώσει το ποσοστό της στο 43,4% στην ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι συζητήσεις, που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, άρχισαν αμέσως μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Renault και της FCA.
Οι συνομιλίες θα μπορούσαν να παραταθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα αρχικό μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με την αναδιάρθρωση από τον Σεπτέμβριο.
Η FCA ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι είχε εγκαταλείψει την προσφορά συγχώνευσης ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Renault, κατηγορώντας τη γαλλική πλευρά για την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, η γαλλική κυβέρνηση κατέχει ποσοστό  15% στη Renault.
Το Reuters είχε αναφέρει τον Ιούνιο ότι η αναβίωση των σχεδίων συγχώνευσης της FCA με τη Renault ενδέχεται να εξαρτάται από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και τη μείωση του ποσοστού της στη Nissan.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης