Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Αίτημα για συμβολή της Αυστραλίας στον έλεγχο των στενών του Hormuz

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Αίτημα για συμβολή της Αυστραλίας στον έλεγχο των στενών του Hormuz
Η Αυστραλία απάντησε πως το αίτημα είναι πολύ σοβαρό και το εξετάζει σοβαρά αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση
Επίσημο αίτημα προς την Αυστραλία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Ιράν αναφορικά με την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα απεύθυνε σήμερα (4/8) κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Σίδνεϊ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo.
"Ελπίζουμε ότι η Αυστραλία θα συνεργαστεί μαζί μας σε κάποιες από τις πιο πιεστικές προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής της εποχής μας, όπως τις προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η Συρία, να διατηρηθεί το Αφγανιστάν ελεύθερο από την τρομοκρατία και να αντιμετωπιστούν οι απρόκλητες επιθέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην διεθνή ναυτιλία στο Στενό του Χορμούζ", δήλωσε ο Pompeo σε δημοσιογράφους.
Η υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Linda Reynolds ωστόσο απάντησε πως η «Αυστραλία θα εξετάσει το αίτημα» υπογραμμίζοντας ότι η όποια απόφαση για το Ιράν θα βασίζεται στα κυριαρχικά συμφέροντα της Αυστραλίας, και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.
«Το αίτημα που υπέβαλαν οι ΗΠΑ είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό το λόγο το εξετάζουμε πολύ σοβαρά. Δεν έχει ληφθεί απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης