Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Τιθορέα Φθιώτιδας – Εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε πέντε σημεία

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Τιθορέα Φθιώτιδας – Εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε πέντε σημεία
Τα συγκεκριμένα σημεία είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους με συνέπεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να την αντιμετωπίσουν τη φωτιά
Σε πέντε σημεία εκδηλώθηκε ταυτόχρονα πυρκαγιά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (4/8/2019) ανάμεσα στην Αμφίκλεια και την Τιθορέα της Φθιώτιδας, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 15:00.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συγκεκριμένα σημεία είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους με συνέπεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή να μην μπορούν να την αντιμετωπίσουν.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή ενώ συγκεντρώθηκαν και χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από ελαιοπερίβολα αλλά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους κατευθυνόταν προς την πλευρά του Παρνασσού.
Δύο Καναντέρ, δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και ένα ελικόπτερο μαζί με 35 πυροσβέστες, 15 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα καθώς και οχήματα της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και μηχανήματα του δήμου έδωσαν πραγματική μάχη για να μπορέσουν να περιορίσουν τις φλόγες και να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν, με τρακτέρ, με ψεκαστικά μηχανήματα.
Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για εμπρησμό υποστηρίζοντας ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες απόπειρες αλλά σε διαφορετικά σημεία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης