Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: O Johnson προετοιμάζεται αθόρυβα για εκλογές ακόμη και πριν το Brexit (31/10)

Βρετανία: O Johnson προετοιμάζεται αθόρυβα για εκλογές ακόμη και πριν το Brexit (31/10)
Aξιωματούχοι της Downing Street προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο απώλειας της δεδηλωμένης, πριν συγκληθεί το Κοινοβούλιο και πάλι τον Σεπτέμβριο
Ο Boris Johnson φέρεται να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια πρόκληση από βουλευτές, που τάσσονται υπέρ της ΕΕ και οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του αυτό το φθινόπωρο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προετοιμάζει αθόρυβα τις πρόωρες εκλογές με τη μορφή μίας κίνησης «λαός εναντίον πολιτικών»  ακόμη και πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία, όπως γράφουν οι Financial Times.
Ο Johnson, ο οποίος διαθέτει μια τυπική πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα προκηρύξει εκλογές πριν από το Brexit.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της Downing Street προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο απώλειας της δεδηλωμένης, πριν συγκληθεί το Κοινοβούλιο και πάλι τον Σεπτέμβριο.
Αν η κυβέρνηση καταρρεύσει, ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι - συμπεριλαμβανομένου του πιο ισχυρού συμβούλου του Johnson, Dominic Cummings - είναι βέβαιοι ότι το Brexit δεν μπορεί να καθυστερήσει ή να το σταματήσει το κοινοβούλιο.
Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι βουλευτές που θα προχωρήσουν σε ελιγμούς για να σταματήσουν την  αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έχουν υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να εξασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει «με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο» στα τέλη Οκτωβρίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης