Νεκρός 19χρονος στη Χίο, τον καταπλάκωσε μπασκέτα - Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος

Νεκρός 19χρονος στη Χίο, τον καταπλάκωσε μπασκέτα - Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος
Για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος προσήλθε αυτόβουλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου
Μία μπασκέτα σε έναν ξεχασμένο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου «σκότωσε» χθες το βράδυ έναν 19χρονο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, δέχθηκε τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.
Για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος προσήλθε αυτόβουλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος.
Ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί μετά την εξέτασή του από την Εισαγγελέα Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη.
Η εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη σύνταξη δικογραφίας, ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες του ατυχήματος.
Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα, που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ήταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS