Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,45% και τα 60,99 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,45% και τα 60,99 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,29% στα 54,94 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (5/8) το πετρέλαιο, καθώς η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -1,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,29% στα 54,94 δολ. ανά βαρέλι.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για μία πιθανή κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ακήσει πιέσεις στο πετρέλαιο κατά τις τελευταίες ημέρες, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκρίνησε ότι οι νέοι δαμοί θα μπορούσαν να μην επιβληθούν εάν η Κίνα πραγματοποιήσει «θετικές ενέργειες» όσον αφορά το εμπόριο των δύο χωρών.
Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχει επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, περιορίζοντας τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται τα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, και τα οποία καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης