Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 7 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 7 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γαλλία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη δραστηριότητας να απομακρύνεται από τα υψηλά επτά μηνών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 52,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη δραστηριότητα όλων των κλάδων στη Γαλλία, υποχώρησε στις 51,9 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι 52,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 51,7 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η δυναμική που εμφανίζει ο κλάδος υπηρεσιών αντισταθμίζεται από την πτώση που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στον μεταποιητικό κλάδο, γεγονός που οδήγησε και στην πτώση του σύνθετου δείκτη PMI.
«Οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία εξακολουθούν να στηρίζουν την ευρύτερη οικονομία κατά την έναρξη του τρίτου τριμήνου, με τη σταθερή ανάπτυξη στην παραγωγή του κλάδου να αντισταθμίζει την πτώση στον κλάδο μεταποίησης», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «η τελευταία επέκταση στον κλάδο υπηρεσιών οφείλεται σε μία ακόμα αύξηση των νέων παραγγελιών, η οποία συνήθως συνδέεται με ένα περιβάλλον ενισχυμένης ζήτησης».
Ο ίδιος τόνισε ότι «αν και ο κλάδος υπηρεσιών συνέχισε να εμφανίζεται ισχυρός, υπάρχει κίνδυνο για αρνητική επίδραση από την αποδυνάμωση στον μεταποιητικό κλάδο», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «όσο περισσότερο οι παραγωγοί αγαθών συνεχίζουν να δείχνουν ασθενή αποτελέσματα, τόσο μεγαλύτερο είναι το ενδεχόμενο οι επιδόσεις του κλάδου να επηρεάσουν τον κλάδο υπηρεσιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης