Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 14% στο bitcoin - Πάνω από τα 11.000 δολ. λόγω της αναταραχής στις διεθνείς αγορές

tags :
Ράλι 14% στο bitcoin - Πάνω από τα 11.000 δολ. λόγω της αναταραχής στις διεθνείς αγορές
Tο bitcoin σημειώνει άλμα 14%, στα 11.479 δολ. σύμφωνα με το Bloomberg
Ράλι καταγράφουν οι τιμές του bitcoin, με την τιμή του ψηφιακού νομίσματος να ξεπερνά τα 11.000 δολ. για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου.
Ειδικότερα, το bitcoin σημειώνει άλμα 14%, στα 11.479 δολ. σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ από τις αρχές του μήνα η άνοδος φτάνει το 23%.
Εν μέσω της αναταραχής στις διεθνείς αγορές, λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας, οι επενδυτές στρέφονται και στα ψηφιακά νομίσματα.
«Ξαφνικά ο ψηφιακός «χρυσός» δεν μοιάζει και τόσο κακή ιδέα», σημειώνει ο Jehan Chu, managing partner της συμβουλευτικής εταιρείας Kenetic Capital.
«Όλο και πιο συχνά οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το bitcoin όχι μόνο ως μια μελλοντική επένδυση αλλά και ως ένα καταφύγιο για το παρόν», σημειώνει.
Μολονότι ιστορικά το bitcoin έχει χαμηλή συσχέτιση με τα περισσότερα assets το τελευταίο διάστημα κινείται αντίστροφα έναντι των ασιατικών μετοχών.
Σήμερα Δευτέρα οι μετοχές στα διεθνή χρηματιστήρια δέχονται ισχυρές πιέσεις, μετά την υποχώρηση του κινεζικού γουάν κάτω από το ψυχολογικό όριου του 7 προς 1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης