Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα - Πλησιάζει τα 12.000 δολάρια το Bitcoin

«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα - Πλησιάζει τα 12.000 δολάρια το Bitcoin
«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα
Ανοδικά κινούνται και σήμερα (5/8) οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, εν μέσω υποχώρησης στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως, οι οποίες δέχονται πίεση μεταξύ άλλων από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Το Bitcoin -σύμφωνα με το CoinMarketCap- πλησιάζει πλέον τα 12.000 δολάρια ανά μονάδα για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά εκ νέου τα 200 δισεκ. δολάρια, έναντι συνολικής αξίας ύψους 310 δισεκ. δολαρίων για τον κλάδο.
Η αξία του Βitcoin αντιπροσωπεύει πλέον το περίπου 70% της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το CoinMarketCap.
Το κρυπτονόμισμα επιβεβαιώνει έτσι κατά κάποιο τρόπο την πεποίθηση εκείνων των αναλυτών ότι σε μια περίοδο οικονομικής και εμπορικής αβεβαιότητας που οδηγεί σε ύφεση τις διεθνείς χρηματαγορές, το Βitcoin αποτελεί μια ασφαλή επένδυση με σταθερά ανοδική πορεία.
Ο όγκος συναλλαγών 24ώρου παραμένει λίγο κάτω από τα 70 δισεκ. δολάρια, επισημαίνεται.
Αξιόλογη άνοδο παρουσιάζουν, επίσης, τα κρυπτονομίσματα Ethereum, Litecoin, EOS.
«Το Bitcoin έχει πολλές χρήσης και μία από τις πιο σημαντικές του είναι αυτή του ψηφιακού χρυσού», δήλωσε ο Charles Hayter, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας σύγκρισης ψηφιακών νομισμάτων CryptoCompare, στο CNBC.
«Έχουμε δει την ανοδική πορεία του bitcoin πριν από την κλιμάκωση της μακροοικονομικής αβεβαιότητας και τώρα βλέπουμε πως μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο».
Αναλυτικά οι τιμές, στις 19:30:

Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης