Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δύο ελληνικά σχήματα υποψήφια για τα Αττικά Πολυκαταστήματα, εκτός η Sports Direct

tags :
Δύο ελληνικά σχήματα υποψήφια για τα Αττικά Πολυκαταστήματα, εκτός η Sports Direct
Σε καθαρά ελληνική υπόθεση εξελίσσεται πλέον η μετοχική σύνθεση της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα
Σε καθαρά ελληνική υπόθεση εξελίσσεται πλέον η μετοχική σύνθεση της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα, μετά την αποχώρηση της βρετανικής εταιρείας Sports Direct, η οποία ας σημειωθεί πως τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε προσπάθεια να αγοράσει μέρος του πακέτου μετοχών της Folli Follie που βγήκε στο σφυρί από τις τράπεζες.
Ο βρετανικός  Όμιλος με έντονη παρουσία στο λιανικό εμπόριο απέφυγε να εμπλακεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα  παρότι οι συζητήσεις με τη διοίκηση της Αττικά Πολυκαταστήματα είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο.
Τελικά οι Βρετανοί λόγω Βrexit προτίμησαν να αποχωρήσουν από το τραπέζι των συνομιλιών και προτίμησαν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον στη χώρα τους η οποία πιθανόν να βρεθεί σε μεγάλες φουρτούνες  αν η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου  από την Ευρωπαϊκή  Ένωση γίνει χωρίς να συμφωνήσεις η ΕΕ με  την Βρετανική κυβέρνηση.   
Ωστόσο οι συζητήσεις της διοίκησης της  Αττικά Πολυκαταστημάτα  για διεύρυνση του μετοχικού σχήματος δεν εγκαταλείφτηκε.
Πλέον οι συνομιλητές είναι Έλληνες επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο σχήματα τα οποία δήλωσαν την πρόθεσή τους να αποκτήσουν ένα μέρος από το πακέτο μετοχών του 25,7% που σήμερα κατέχει η Εθνική Τράπεζα.
Στον πλειστηριασμό των μετοχών του2018 βρέθηκε αγοραστής μόνο για το 10,2% των μετοχών και συγκεκριμένα  ήταν  η  εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα  που αποκτήθηκε ως ίδιες μετοχές.
Οι πρώτες συζητήσεις  με τους δύο Έλληνες  επιχειρηματίες  έχουν  ξεκινήσει και  αναμένεται να πυκνώσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου  με την προσδοκία  να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα τους επόμενους  μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρίας  Αττικά Πολυκαταστήματα  αναμένεται  να αποκτήσει το μεγαλύτερο  ποσοστό του 25,7% των μετοχών. 
Οι νέοι  μέτοχοι  ή  ο μέτοχος ενδέχεται να αποκτήσει το 10% των μετοχών.

 Αύξηση 2% εμφανίζει ο κύκλος εργασιών το 2018

Η εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα αναμένεται να  ανακοινώσει αύξηση του κύκλου  εργασιών κατά 2% το 2018 σε σχέση  με το 2017.
Πρόπερσι  ο τζίρος είχε ανέλθει σε 178,85 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 7,1% σε σχέση με το 2016.
Τα  μικτά κέρδη της  εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 12 εκατ. ευρώ τα οποία να σημειωθεί  κινούνται στα ίδια  επίπεδα με του 2017.
Ο κύκλος  εργασιών του πρώτου  εξαμήνου του 2019 είναι ενισχυμένος  κατά 2%  σε σχέση  με το αντίστοιχο  διάστημα  του 2018 , σύμφωνα με πληροφορίες.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης