Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 6 ετών παραμένει ο χρυσός εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,24% και τα 1.472,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 6 ετών παραμένει ο χρυσός εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,24% και τα 1.472,95 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στα 1.481,75 δολ. ανά ουγγιά, τα υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (6/8) ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων και των πιέσεων στις αγορές παγκοσμίως.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.472,95 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση η τιμή του πολύτιμου μετάλλου είχε σκαρφαλώσει στα 1.481,75 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VM Markets, Stephen Innes, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η Κίνα προχωράει σε εσκεμμένη υποτίμηση του γουάν, αποτελεί κατά κύριο λόγο μία «συμβουλική κίνηση, υπογραμμίζει τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις και αυξάνει επίσης το ενδεχόμενο παρέμασης του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, γεγονός που προετοιμάζει τους επενδυτές για τα χειρότερα δυνατά σενάρια».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι κινήσεις του γουάν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα είναι κρίσιμες για το κλίμα της αγοράς».
Χθες, η Wall Street κατέγραψε τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για το 2019, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά -2,90% στις 25.717,74 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P διαμορφώθηκε στο -2,98% και τις 2.844,74 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση μεταξύ των δεικτών στη Wall, και συγκεκριμένα στο -3,47% και τις 7.726,04 μονάδες.
«Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και τα ασθενή στοιχεία των ΗΠΑ έχουν αυξήσει περαιτέρω τις εκκλήσεις για μία ακόμα μείωση επιτοκίων από τη Fed κατά 25 μονάδες βάσης», σχολίασεε ο αναλυτής του FOREX.com, Fawad Razqzada.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έτσι όπως έχουν τα πράγματα, η πορεία της ελάχιστης αντίστασης στις μετοχές είναι πλέον προς τα κάτω και θα παραμείνει έτσι μέχρι να προκύψει ένα σαφές αναδυόμενο μοτίβο».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Arkera, Viraj Patel, τόνισε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε διαμάχης στον τομέα του συναλλάγματος, τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως είναι ο χρυσός και το γεν Ιαπωνίας αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης