Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank - UBS: Δεν είναι βέβαιο ότι η PBOC επενέβη για την υποτίμηση του γούαν – Πλήγμα για τους εξαγωγείς της

tags :
Danske Bank - UBS: Δεν είναι βέβαιο ότι η PBOC επενέβη για την υποτίμηση του γούαν – Πλήγμα για τους εξαγωγείς της
Διχασμένοι οι αναλυτές για την υποτίμηση του κινεζικού γουάν
Ενώ η υποτίμηση του γουάν στις 5 Αυγούστου 2019 εμφανίστηκε σχεδιασμένη για να στείλει ένα μήνυμα, οι αναλυτές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν αν η Κίνα ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει το γουάν ως όπλο στον εμπορικό πόλεμο με την Αμερική.
Αναλυτές της Danske Bank, σημείωσαν ότι ενώ το ψυχολογικό όριο των 7 γουάν ανά δολάριο θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ένα σημαντικό επίπεδο από τους εμπόρους και τους οικονομολόγους, ο Διοικητής της PBOC, Yi Gang τόνισε ότι «κανένα συγκεκριμένο επίπεδο γουάν» δεν είναι τόσο ζωτικό.
Από την άλλη, ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδυτικός διευθυντής για τη διαχείριση του παγκόσμιου πλούτου στην UBS, θεωρεί ότι η πτώση του γουάν κάτω από το επίπεδο των 7 μοιάζει περισσότερο με μια προειδοποιητική ενέργεια.
Προσθέτει πως η πτώση του γουάν  αντικατοπτρίζει την επιδείνωση των οικονομικών θεμελιωδών μεγεθών και την αύξηση των κινδύνων εξαιτίας των δασμών.
«Για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Κίνα, η αυθαίρετη υπεράσπιση του ορίου των 7 γουάν  ανά δολάριο εν μέσω των πιέσεων αυτών αντιπροσωπεύει έναν ηθικό κίνδυνο, ο οποίος μόνο μπορεί να επιδεινώνεται», τόνισε.
Κινέζοι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να αποφύγουν την επανάληψη του σκηνικού της διετίας2015-16, ο οποίος είχε σαν επίπτωση σημαντικές εκροές κεφαλαίου.
«Ένα πολύ ασθενέστερο γουάν  θα επιβάρυνε στους κινέζους εισαγωγείς, τους καταναλωτές και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που έχουν δανειστεί σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης