Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέστηκε στις δημοπρασίες, αλλά ξεχώρισαν αρκετές μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέστηκε στις δημοπρασίες, αλλά ξεχώρισαν αρκετές μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Δέχθηκαν και σήμερα αρκετή πίεση κάποιες μετοχές, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι οι αγοραστές παραμονεύουν και δεν αφήνουν να ξεφύγει η κατάσταση. Βέβαια, δε θα μας εξέπληττε να πάει και λίγο πιο κάτω η αγορά. Ωστόσο, σήμερα είδαμε μία καλή συμπεριφορά μετά το χθεσινό sell off, έστω και αν κάποιοι πίεσαν τις μετοχές στο κλείσιμο για να κλείσει χαμηλότερα η αγορά.

Δεν ήταν λίγες αυτές οι μετοχές στις οποίες βγήκαν αγοραστές χαμηλά και μάζεψαν την προσφορά αλλά και κάποιες που ενώ υποχωρούσαν δεν υπήρχαν πρόθυμοι πωλητές και ο όγκος τους ήταν χαμηλός. Στη Eurobank από την άλλη είδαμε δυνατό πωλητή αλλά και στην Εθνική που είχε για ένα διάστημα καλύτερη συμπεριφορά.

Έχουμε αύριο (7/8) αναδιάρθρωση MSCI και ακούγονται πάλι οι φήμες που έχουν ακουστεί και στο παρελθόν για είσοδο της Μυτιληναίος. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν. Ίδωμεν…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή πίεση και στις δημοπρασίες με αποτέλεσμα Εθνική, Eurobank και Alpha Bank να καταγράψουν απώλειες άνω του 2%. Η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο. Βγήκαν δυνατές πωλήσεις στη Eurobank στη δημοπρασία με αποτέλεσμα να την κλείσουν στα 0,7455 ευρώ αν και τελευταία πράξη είχε κάνει υψηλότερα. Η Εθνική έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και η Alpha ακόμα πιο κοντά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αρκετός ο όγκος και εδώ και ξεπέρασε τις 460 χιλ. τεμάχια. Στα 10,16 ευρώ έκλεισε και με απώλειες 2,31%.

ΕΥΔΑΠ: Έδωσε καλές ευκαιρίες λόγω της σημαντικής διόρθωσης από τα πρόσφατα υψηλά της. Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 7,61 ευρώ, έκανε κομμάτια λίγο πιο πάνω αλλά οι αγοραστές μπήκαν δυναμικά το τελευταίο μισάωρο και πριν τις δημοπρασίες είχε γυρίσει θετική.

ΛΑΜΔΑ: Καλή η διόρθωση και εδώ αφού θυμίζουμε πως η μετοχή πριν λίγες συνεδριάσεις είχε βρεθεί πάνω από τα 10 ευρώ. Στα 8,75 ευρώ με τη στήλη να θεωρεί πως πάνω από τα 8,50 ευρώ έχει δίκαιη αποτίμηση με τα σημερινή δεδομένα, αλλά βλέπουμε πως δύσκολα θα πάει ξανά κάτω από το σημείο αυτό, εκτός και αν πιεστεί όλη η αγορά.

ΑΔΜΗΕ: Γύρισε στα 2,0450 ευρώ, έκλεισε με απώλειες 1,92% και είχε και σχετικά υψηλό όγκο (376 χιλ. τεμάχια). Έχει υποχωρήσει καλά στη διάρκεια της πτώσης του ΧΑ αλλά έδωσε και ένα καλό μέρισμα στις μέρες αυτές.

ΤΙΤΑΝ: Δυνατό το arbitrage και όσοι έχουν ΤΙΤΚ ή ΤΙΤΠ δεν πρέπει να ξεχαστούν γιατί θα τους μετατραπούν οι μετοχές σε TITC και τώρα τους δίνεται η ευκαρία να το κάνουν στο ταμπλό και να πάρουν και λίγα μετρητά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Εξαιρετική και σήμερα η συμπεριφορά της. Προσεκτικές οι κινήσεις των αγοραστών και έγινε καλός όγκος. Κλείσιμο στα 2,50 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας με άνοδο 3,31% και όγκ ο75 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 101 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τεχνικά η μετοχή πήγε μέχρι εκεί που έπρεπε, ήτοι στα 2,17 ευρώ. Εκεί βέβαια δεν μπόρεσε να κρατηθεί και γύρισε απότομα. Λογική η κίνηση αφού η άνοδος ήταν μεγάλη επομένως δικαιολογεί και μία δυνατή κατοχύρωση κερδών. Στα 1,74 ευρώ με απώλειες 11,22% και όγκο 187 χιλ. τεμάχια.

Θα πρέπει να περιμένουμε ανακοινώσεις και κυρίως τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τις τράπεζες. Θα αλλάξει ο ισολογισμός και αυτό φαίνεται αρέσει στους επενδυτές. Το ίδιο παρατηρούμε και σε άλλες μετοχές, οπότε στο αυριανό θέμα θα ασχοληθούμε λίγο με αυτές τις εταιρείες.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Νέα ανοδική κίνηση και πλέον πλησιάζει την καθαρή θέση που είναι στα 16,8 εκατ. ευρώ. Στα 0,6350 ευρώ με άνοδο 8,55%, όγκο 254 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 13,4 εκατ. ευρώ.

Η στήλη έχει εμμονή με την καθαρή θέση (κοιτώντας πάντα και τις άλλες γραμμές του ισολογισμού), αλλά θεωρούμε πως εταιρείες που βγάζουν ζημιές, θα έπρεπε να παίζουν κοντά στην καθαρή θέση. Αν υπάρχουν προοπτικές θα μπορούσαν να την ακουμπήσουν ή και να την υπερβούν, αν οι προοπτικές είναι μεγάλες. Άρα ο καθένας παίρνει τα κέρδη του, ανάλογα με το τι πιστεύει. Ας μην είμαστε άπληστοι πάντως είναι μεγάλη η κίνηση.

Πρέπει βέβαια και εδώ να δούμε πως θα επηρεάσει την εταιρεία η αναδιάρθρωση των δανείων και αν θα υπάρξει άμεσο όφελος που θα επηρεάσει κέρδη και καθαρή θέση. Η εκκίνηση των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα θα μπορούσε να ωφελήσει τις εταιρείες του κλάδου.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Στο +20% με ανεκτέλεστο όγκο 34 χιλ. τεμαχίων. Και εδώ περιμένουμε τις λεπτομέρειες του deal που έγινε με τράπεζες και ΣΙΔΜΑ. Θα πάρει μετοχές θα δώσει μονάδες και δάνεια, άρα έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να μάθουμε την τελική μορφή.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στα 1,11 ευρώ με άνοδο 5,71% και όγκο 6 χιλ. τεμάχια. Τη βρήκαμε στον «πάτο» αλλά τέτοια κίνηση δεν την περιμέναμε όσο κι αν την πιστεύαμε! Εύγε…

ΚΕΚΡΟΨ: Μετά το χθεσινό άτσαλο γύρισμα σήμερα έκλεισε στα 3 ευρώ και ενισχύθηκε 5,26%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Πρέπει να γίνει μία σύγκριση με την Αλουμύλ, γιατί δε γίνεται η μία να ευνοηθεί και η άλλη όχι.

ΛΟΥΛΗΣ: Στα 3,56 και στο +2,30% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 61 εκατ. ευρώ. Υψηλά 18 ετών αλλά παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης