Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Πλακιωτάκη με την Κινέζα πρέσβειρα

Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Πλακιωτάκη με την Κινέζα πρέσβειρα
Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε προς την Κινέζα πρέσβειρα ότι η ελληνική πλευρά τάσσεται ενεργά υπέρ των επενδύσεων και είναι ανοικτή να συζητήσει και άλλες πιθανές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε διάφορους τομείς.
Η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η περαιτέρω συνεργασία που θα αποφέρει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στον τουρισμό της χώρας μας, ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και της πρεσβευτού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Zhang Qiyue.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/8/2019 σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, καθώς επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο πλευρών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη της στρατηγικής συμμαχίας που διατηρούν εδώ και πολλές δεκαετίες στον ναυτιλιακό τομέα.
Η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ανέφερε η Zhang Qiyue, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Ναυτιλίας, αποτελεί κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του νέου δρόμου του μεταξιού.
Μάλιστα η πρέσβης της Κίνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το νέο σύγχρονο τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η COSCO στον Πειραιά θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του ρεύματος τουριστών από την Κίνα προς την Ελλάδα.
Ο Έλληνας υπουργός από την πλευρά του τόνισε την ξεχωριστή σημασία που δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση του πως η επένδυση της COSCO θα ξεκινήσει άμεσα, εκτιμώντας ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του 2019.
Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε προς την Zhang Qiyue ότι η ελληνική πλευρά τάσσεται πλέον ξεκάθαρα και ενεργά υπέρ των επενδύσεων και είναι έτοιμη και ανοικτή να συζητήσει με μεγάλη προσοχή και άλλες πιθανές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε διάφορους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης