Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αναζήτηση ισοδυνάμου για καταβολη των ΥΚΩ 2011 στην ΔΕΗ - Τι εξετάζεται για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ

tags :
Αναζήτηση ισοδυνάμου για καταβολη των ΥΚΩ 2011 στην ΔΕΗ - Τι εξετάζεται για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ
Πυρετός επαφών του νέου διευθύνοντος της ΔΕΗ
Καθημερινή παρουσία στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Οδό Χαλκοκονδύλη έχει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Στάσσης που ως γνωστόν έχει επιλεγεί για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης.
Ο κ. Στάσσης έχοντας επίγνωση της δύσκολης υπόθεσης που έχει να χειριστεί πραγματοποιεί συναντήσεις γνωριμίας με τα στελέχη της ΔΕΗ και συσκέψεις ώστε να διαμορφώσει άμεση και προσωπική εικόνα της κατάστασης πριν ακόμη τη γενική συνέλευση που θα επικυρώσει την τοποθέτησή του και η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Αυγούστου.       
Στόχος του είναι να κερδίσει χρόνο, καθώς αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση του θα έχει περιθώριο ενός μήνα έως την έκδοση της νέας έκθεσης της Ernst & Young στις 24 Σεπτεμβρίου για να έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα που θα βελτιώσουν την εικόνα των οικονομικών της ΔΕΗ ώστε να αναστραφούν οι αρνητικές προοπτικές που περιέγραφε ο οίκος στην προηγούμενη έκθεση του.
Ο κ. Στάσσης ενημερώθηκε κατ’ αρχήν από τον απερχόμενο Μανόλη Παναγιωτάκη και πλέον συναντά τα στελέχη κάθε μιας από τις διευθύνσεις της επιχείρησης ξεχωριστά, ώστε είναι έτοιμος να προωθήσει το σχέδιο αναδιοργάνωσή της μόλις αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Προώθηση της καταβολής των ΥΚΩ 2011

Εν τω μεταξύ, τα επιτελεία των υπουργείων Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Οικονομικών αναζητούν τη λύση για τη χρηματοδότηση της επιστροφής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) του 2011 στη ΔΕΗ. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, για το οποίο πρέπει να βρεθεί το «ισοδύναμο», από τη μείωση μίας άλλης δαπάνης του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, εξετάζεται και η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, μέτρου που έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η επικείμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται η συνολική αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ, συμπεριλαμβανομένου του νέου τρόπου χρέωσης για τη βιομηχανία, με βάση τις σχετικές Κατευθύνσεις της ΕΕ.
Η νέα μεθοδολογία για το βιομηχανικό ΕΤΜΕΑΡ θα οδηγήσει σε μείωση της σχετικής χρέωσης για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, θα σημάνει όμως και την αύξησή του για άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Η αναζήτηση ισορροπίας είναι δύσκολη αν και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η άσκηση τελικώς θα λυθεί επιτυχώς.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης