Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Dalio (Bridgewater) στηρίζει την Κίνα: Καλό θα είναι να στοιχηματίσετε και στα δύο άλογα που τρέχουν

O Dalio (Bridgewater) στηρίζει την Κίνα: Καλό θα είναι να στοιχηματίσετε και στα δύο άλογα που τρέχουν
O Dalio εκτιμά ότι παρουσιάζεται μια ιστορική ευκαιρία για επενδύσεις στην Κίνα, ανοίξει τις αγορές στις ξένες επενδύσεις
Τις επενδύσεις στην Κίνα στηρίζει ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, Ray Dalio, συστήνοντας στους επενδυτές να... στοιχηματίσουν και στα δυο άλογα (σσ. ΗΠΑ και Κίνα) που τρέχουν.
Ειδικότερα, ο Dalio υποστηρίζει ότι στους επενδυτές παρουσιάζεται μια ιστορική ευκαιρία για να επενδύσουν στην Κίνα καθώς ανοίγει τις αγορές στις ξένες επενδύσεις.
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έχει ενταθεί μετά τους τελευταίους δασμούς που επέβαλε ο Donald Trump στα κινεζικά προϊόντα.
Σύμφωνα με τον Dalio, η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών θυμίζει περιόδους της ιστορίας όπου μια παγκόσμια δύναμη αμφισβητείται από μια ανερχόμενη δύναμη.
«Δεν θα ήλεθες να επενδύσεις στην Ολλανδία στην ολλανδική αυτοκρατορία;
Δεν θα ήθελες να επενδύσεις στη βιομηχανική επανάσταση και στη βρετανική αυτοκρατορία;
Δεν θα ήθελες να επενδύσεις στις ΗΠΑ και στην αμερικανική αυτοκρατορία;
Πιστεύω ότι είναι συγκρίσιμο» δήλωσε ο Dalio.
Στο σημερινό πλαίσιο του εμπορικού πολέμου, ο Dalio τάχθηκε ξανά υπέρ της διαφοροποίησης, προτείνοντας ότι παρά τους κινδύνους της επένδυσης στην Κίνα, το σωστό είναι να πηγαίνεις εκεί που μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
«Πιστεύω ότι η Κίνα είναι ανταγωνιστής των ΗΠΑ ή ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις είναι ανταγωνιστές των αμερικανικών ή άλλων επιχειρήσεων στον κόσμο» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «εάν θέλετε να είστε διαφοροποιημένοι θα πρέπει να επενδύσετε και στα δύο άλογα που τρέχουν».
Ο Dalio τόνισε επίσης ότι, καθώς οι αγορές παρουσιάζουν παλινδρομήσεις ανάλογα με τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, οι επενδυτές που περιμένουν τα πάντα να λυθούν από μόνα τους θα πληρώσουν «μεγαλύτερο τίμημα» από όσους δεν το κάνουν, εκτός αν ξεσπάσει ο πόλεμος.
«Δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε κλασσικό πόλεμο.
Πιστεύω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση της παγκόσμιας τάξης όσον αφορά τις αλλαγές στις αλυσίδες εφοδιασμού, τις αλλαγές στο ποιος κάνει ποιες τεχνολογίες, σημαντικές αλλαγές σε ορισμένα από αυτά τα πράγματα» είπε ο Dalio.
«Δεν νομίζω ότι αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει η εξέλιξη της Κίνας, η εξέλιξη των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.
Με την Κίνα να ανοίγει όλο και περισσότερο τις αγορές της σε ξένους επενδυτές, ο Dalio προειδοποίησε ότι είναι καλύτερο οι επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης