Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Έχουμε εισέλθει σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής

Τζανακόπουλος: Έχουμε εισέλθει σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής
Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για χειραγώγηση των ΜΜΕ 
«Η εμπειρία του τελευταίου μήνα μας δείχνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια πάρα πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια, όπου συζητείται το διυπουργικό νομοσχέδιο, και επισήμανε ότι σύμπτωμα αυτής της κατάστασης είναι ότι η κυβέρνηση επικαλείται την εκλογική της νίκη για να υποχωρήσουν νόμοι, δικαιώματα, η συνταγματική τάξη, το ενωσιακό δίκαιο.
Ο κ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης προχωρά με τη χειραγώγηση ΜΜΕ, με τη στήριξη ειδικών οικονομικών συμφερόντων και παραθεσμικών κέντρων εξουσίας.
«Έχουμε πλούσια παραδείγματα σε έναν, μόλις, μήνα διακυβέρνησης.
Μέσα σε ένα μήνα καθόλου λευκό δεν έχει μείνει το μητρώο σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αναφέρθηκε στο «διορισμό υπουργού που ήταν σύμβουλος της Lamda Development για να διαχειριστεί την υπόθεση του Ελληνικού».
Επικαλέστηκε επίσης το «διορισμό επικεφαλής της ΕΥΠ, χωρίς, κατά τα φαινόμενα, να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις» καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει αν τελικά το πτυχίο του επικεφαλής της ΕΥΠ, «ο οποίος οφείλει να κατοχυρώσει την ασφάλεια της χώρας, ως προς εξωτερικούς κινδύνους», είναι αναγνωρισμένο ή όχι και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να διοριστεί ο κ. Κοντολέων, «εκτός και αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει αναδρομικά και αυτόν το νόμο».
Ζήτημα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, γεννάται και με την «αντισυνταγματική μεθόδευση» κατά του κ. Πολάκη αλλά και με το «διορισμό του κ. Δημητριάδη, πρώην συνεργάτη του κ. Φλώρου, ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρωθυπουργού».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη πως και το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, και το σημερινό νομοσχέδιο, εντάσσονται στην κυβερνητική μεθόδευση για τον «ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, των δομών, των μηχανισμών του, την υπερσυγκέντρωση εξουσιών» και παράδειγμα είναι και η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας η οποία συστήνεται, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον καταργεί, για να αντικατασταθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας της οποίας ο επικεφαλής θα οριστεί από την κυβέρνηση, κατά το δοκούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης