Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Trump θα απαγορεύσει σε εταιρείες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei

Η κυβέρνηση Trump θα απαγορεύσει σε εταιρείες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei
Εκτός από την Huawei, ο κανόνας απαγόρευσης για συνεργασία με τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, θα ισχύει και για τις εταιρείες ZTE και Hikvision.
Η κυβέρνηση Trump αναμένεται να εκδώσει κανονισμό εντός της Τετάρτης 7/8/2019 που θα απαγορεύει στις κυβερνητικές υπηρεσίες να συνεργάζονται με συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού γίγαντα Huawei, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, σήμερα Τετάρτη 7/8/2019.
Εκτός από την Huawei, ο νέος κανόνας θα ισχύει επίσης για τις εταιρείες ZTE και Hikvision.
"Η διοίκηση έχει μια ισχυρή δέσμευση να υπερασπιστεί το έθνος μας από ξένους αντιπάλους και θα συμμορφωθεί πλήρως με το Κογκρέσο για την εφαρμογή της απαγόρευσης του κινεζικού εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και βίντεο παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού της Huawei", δήλωσε ο Jacob Wood, εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης και προϋπολογισμού,.
Ο κανόνας, ο οποίος είχε επιβληθεί από το Κογκρέσο ως μέρος ενός αμυντικού νομοσχεδίου από το 2018, θα τεθεί σε ισχύ από τις 13 Αυγούστου 2019.
Ωστόσο, ο αξιωματούχος τόνισε ότι κάποιοι συμβαλλόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν απαλλαγές από τον κανονισμό, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν εγείρονται απειλές για την ασφάλεια του κράτους, λόγω της συνεργασίας τους με συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης