Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας

Μηταράκης: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας
Η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης
Η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, δήλωσε σήμερα (7/8/2019) ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, κατά τη συνάντησή του με τον υπεύθυνο του κλιμακίου ελεγκτών του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Κεντρικής Μακεδονίας, Ζήση Γούλα.
Σημειώνεται ότι κλιμάκιο ελεγκτών του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Κεντρικής Μακεδονίας, δέχθηκε επίθεση στις 20 Ιουλίου κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου σε επιχείρηση στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Όπως υπενθυμίζει σχετική ανακοίνωση, το κλιμάκιο εντόπισε τουλάχιστον τρία άτομα που απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση κατά τη διάρκεια του ελέγχου έπειτα από προτροπή άλλων παρευρισκομένων στο σημείο.
Ο υπεύθυνος της επιχείρησης, αφού αρχικά προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το γεγονός, στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά και σωματικά στο κλιμάκιο, ενώ τους απείλησε ότι θα φέρει όπλο.
Δεδομένης της αντιξοότητας του περιστατικού, οι επιθεωρητές αποχώρησαν από το σημείο και κατευθύνθηκαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας, όπου κατεγράφη το συμβάν και υπέβαλλαν μηνυτήριες αναφορές κατά του υπευθύνου της επιχείρησης, αναφέρει η ανακοίνωση.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:
«Αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και της προάσπισης της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας εναντίον των ελεγκτικών κλιμακίων.
Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ να γνωρίζουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται δίπλα τους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης