Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για δεύτερη φορά εντός τριών ημερών, πάνω από 12.000 δολάρια το Bitcoin

tags :
Για δεύτερη φορά εντός τριών ημερών, πάνω από 12.000 δολάρια το Bitcoin
Σύμφωνα με αναλυτές, το Bitcoin έχει τη συμπεριφορά ασφαλούς περιουσιακού στοιχείου επειδή έχει πάψει να συγκρίνεται με άλλα assets τα οποία σχετίζονται με γεωπολιτικές εξελίξεις.
Το Bitcoin κατέγραψε άνοδο 2% σήμερα Τετάρτη 7/8/2019, σπάζοντας το φράγμα των 12.000 δολαρίων για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες.
Η διεθνής ανησυχία για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση είχε σαν αποτέλεσμα σημαντικές πωλήσεις, σε όλα τα assets, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε άλλα επενδυτικά εργαλεία, όπως ο χρυσός και τα κρυπτονομίσματα.
Ο χρυσός όμως, εν μέσω ανησυχιών, φαίνεται να μην έχει πολλούς πωλητές στα υψηλά εξαετίας (1.500 δολάρια ανά ουγγιά) που διαπραγματεύεται σήμερα Τετάρτη 7/8/2019, κάτι που στρέφει το επενδυτικό ενδιαφέρον στο Bitcoin.
Τη Δευτέρα 5/8/2019, μετά την υποτίμηση του γιουάν έναντι του δολαρίου από την Κίνα, το κρυπτονόμισμα ξεπέρασε πολύ γρήγορα τις 12.000 δολάρια, επίπεδα που καταγράφει και σήμερα 7/8/2019.
Image


Σύμφωνα με αναλυτές, το Bitcoin έχει τη συμπεριφορά ασφαλούς περιουσιακού στοιχείου επειδή έχει πάψει πλέον να συγκρίνεται με άλλα assets τα οποία σχετίζονται με γεωπολιτικές εξελίξεις.
Μάλιστα, από τον Μάιο του 2019 πολλοί αναλυτές τείνουν να το συσχετίζουν περισσότερο με την πορεία του χρυσού.
Από την άλλη, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς γίνεται πολύς λόγος για τους κινδύνους των ψηφιακών νομισμάτων αν δεν θεσπιστεί σχετικό νομικό πλαίσιο.
Παρ' όλα αυτά, οι αναλυτές είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία του Bitcoin που καταγράφει κέρδη 215% από την αρχή του χρόνου, αν και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το υψηλό των 20.000 δολαρίων που κατέγραψε το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης