Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Κίνα στόχος του Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης

Η προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Κίνα στόχος του Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ενδιαφέρον για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα
Η προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη σημερινή (7/8/2019) συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα με τον δήμαρχο της πόλης Ντονγκουάν, Siao Ya Fei.
Τον δήμαρχο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνόδευαν επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ντονγκουάν, που άκουσαν τον κ. Σκρέκα να τονίζει τη σημασία των διμερών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους στον κόσμο και μέχρι σήμερα οι δύο λαοί διατηρούν στενούς δεσμούς τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον οικονομικό τομέα.
Παράλληλα, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν ενδιαφέρον για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες κινεζικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, όπως στο λιμάνι του Πειραιά και τον ΑΔΜΗΕ.
Επίσης, υπογράμμισε το ισχυρό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προώθηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά, αναφέροντας ενδεικτικά μεταξύ άλλων το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι, τα ακτινίδια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Επεσήμανε, ακόμα, ότι θα πρέπει να διευρυνθεί η ποικιλία των εξαγόμενων προϊόντων, με δεδομένο το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, η οποία, όπως είπε, παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης