Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Τα δύο σενάρια για τη λήξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

Credit Suisse: Τα δύο σενάρια για τη λήξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Σε ανάλυσή της, η Credit Suisse υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις
Μια ματιά στο χρηματιστήριο δείχνει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησε σε αρνητικά αποτελέσματα για τους επενδυτές.
Όμως, πώς θα μπορούσε να λήξει;
Σε ανάλυσή της, η Credit Suisse υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις.
Η πρώτη έχει να κάνει με μια διόρθωση 10% στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500, ενώ η άλλη με τις ενδείξεις για τον επόμενο Δημοκρατικό αντίπαλο του Trump, ούτως ώστε να έχουμε δυνατότητα να δούμε κατά πόσο θα μπορούσε να αλλάξει η σημερινή εμπορική πολιτική της Ουάσιγκτον.
«Ανησυχούμε ότι για να φτάσουμε σε μια λύση θα χρειαστούμε δύο καταλύτες: πρώτον, ο Trump πρέπει να έχει μία σαφέστερη ένδειξη για το ποιος δημοκρατικός υποψήφιος θα είναι αντίπαλός του, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πριν το 2020.
Δεύτερον, η χρηματιστηριακή αγορά πέφτει (και ίσως μια πτώση του 10% ή και περισσότερο είναι απαραίτητη για να προκληθεί διευθέτηση του προβλήματος)», έγραψε η ομάδα της CreditSuisse.
Υπενθυμίζεται ότι την 1/8/2019 ο Donald Trump ανακοίνωσε νέους δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων.
Επίσης, σήμερα Τετάρτη 7/8/2019, ο αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε νέα παρέβαση στη Fed κατακρίνοντας τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας και ζητώντας περισσότερες και μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων.
«Το πρόβλημα δεν είναι η Κίνα.
Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ, τα χρήματα ρέουν στις ΗΠΑ ενώ η Κίνα χάνει τις εταιρείες κατά χιλιάδες καθώς μεταφέρονται σε άλλες χώρες και το νόμισμα τους είναι υπό πολιορκία» δήλωσε και συμμπλήρωσε ότι το πρόβλημα των ΗΠΑ είναι η Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης