Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι συνομιλίες με τη Β. Κορέα θα συνεχιστούν παρά τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι συνομιλίες με τη Β. Κορέα θα συνεχιστούν παρά τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Mike Pompeo δήλωσε σήμερα Τετάρτη 7/8/2019 ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, παρά τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Πιονγιάνγκ.
"Έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν εισερχόμασταν σε συνομιλίες, εκείνοι σχεδίαζαν ήδη πυρηνικές δοκιμές, κάτι που όμως δεν συνέβη.
Επίσης, δεν υπάρχουν πυραύλοι μεγάλης εμβέλειας προς εκτόξευση.Άρα, και τα δύο είναι καλά", δήλωσε ο διπλωμάτης σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Μεγάλη Βρετανία, Dominic Raab .
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μια σειρά βλημάτων μέσα σε 12 ημέρες. 
Οι εκτοξεύσεις πυραύλων εξυπηρετούσαν το σκοπό της αποστολής «κατάλληλης προειδοποίησης στο κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται από ΗΠΑ και Νότια Κορέα», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι «οι νέου τύπου τακτικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι» που εκτοξεύθηκαν, πέταξαν κατά μήκος της χερσονήσου, «πάνω από την περιοχή της πρωτεύουσας και της κεντρικής ενδοχώρας», πριν «πλήξουν με ακρίβεια τη νησίδα-στόχο» σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύουν κάθε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ανεξαρτήτως βεληνεκούς.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Bolton, υπενθύμισε χθες στη Βόρεια Κορέα ότι ο Kim έχει δεσμευθεί στον αμερικανό πρόεδρο Trump ότι δεν θα ξαναρχίσουν δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι μπορεί να πάρει «νέο δρόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης