Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία μετά το Brexit

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία μετά το Brexit
Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι έτοιμες, με το στυλό στο χέρι, για να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Βρετανία μετά το Brexit.
Οι Η.Π.Α. θα επιδιώξουν σύντομα μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Λονδίνο, αφού η Βρετανία εγκαταλείψει επίσημα την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo σήμερα Τετάρτη 7/8/2019.
"Υποστηρίζουμε την κυρίαρχη επιλογή της Βρετανίας για Brexit και θα είμαστε με το στυλό στο χέρι, έτοιμοι να υπογράψουμε μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου το συντομότερο δυνατό", ανέφερε ο Pompeo, στη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Dominic Raab.
Ο Raab πρόσθεσε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Bopris Johnson, "έχει προγραμαμτίσει" την αποχώρηση από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με συμφωνία ή χωρίς, αλλά δήλωσε ότι η χώρα του θα παραμείνει καλός φίλος με τις ευρωπαϊκές χώρες.
Επίσης, κι εκείνος τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί να συνάψει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τις Η.Π.Α. "το συντομότερο δυνατόν" μετά την έξοδο.
Στις δύο εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του Johnson, η προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί σημαντικά.
Ο Johnson δήλωσε ότι προτιμά να εγκαταλείψει την ΕΕ με συμφωνία αλλά ότι μια νέα συμφωνία απόσυρσης δεν πρέπει να περιλαμβάνει την ιρλανδική ασφάλεια και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.
Το σύστημα ασφαλείας είναι ένα μέτρο που εξασφαλίζει ανοικτά σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Η ΕΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η συμφωνία απόσυρσης που υπογράφηκε από τον προκάτοχό της Johnson δεν θα ανοίξει εκ νέου για διαπραγματεύσεις και ότι το ιρλανδικό σύστημα ασφαλείας ήταν "ασφαλιστήριο συμβόλαιο" που οι Βρυξέλλες δεν μπορούσαν να απαλλαγούν.
Ο Johnson είπε ότι μια μη-συμφωνία Brexit θα ήταν λάθος της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης