Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Θα συνεχιστεί το sell off στις αγορές - Επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ

tags :
Capital Economics: Θα συνεχιστεί το sell off στις αγορές - Επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ
Αναμένονται ισχυρότερες πιέσεις στη Wall Street έναντι των ευρωπαϊκών αγορών
Διατήρηση του sell off στις μετοχές των ανεπτυγμένων οικονομικών προβλέπουν οι αναλυτές της Capital Economics, με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ να επηρεάζει αρνητικά τις αγορές διεθνώς.
«To πρόσφατο ξεπούλημα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έπληξε τη ζώνη του ευρώ περισσότερο από τις ΗΠΑ, αλλά αμφιβάλλουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί», σημειώνουν οι αναλυτές.
Οι μετοχές στη Γερμανία παρουσίασαν ιδιαίτερα χαμηλή απόδοση, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η οικονομία πιέζεται - με την ανάπτυξη του ΑΕΠ πολύ αδύναμη κατά το δεύτερο τρίμηνο και τις έρευνες για τον Ιούλιο να καταγράφουν περαιτέρω αποδυνάμωση- και ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το παγκόσμιο εμπόριο και ως εκ ως εκ τούτου εκτεθειμένη στον εμπορικό πόλεμο.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές των μετοχών στις προηγμένες οικονομίες θα υποχωρήσουν περαιτέρω αυτό το έτος, κυρίως επειδή ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί και θα υποχωρήσει η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.
Ωστόσο, οι μετοχές πιθανότατα δεν θα υποχωρήσουν τόσο πολύ στην ευρωζώνη, όπως στις ΗΠΑ, για τρεις βασικούς λόγους.
Πρώτον, αναμένεται ότι το ευρώ θα αποδυναμωθεί έναντι του δολαρίου.
Δεύτερον, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να διαψευστούν οι προσδοκίες για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ από ό, τι στην ευρωζώνη.
Και τρίτον, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους αναμένοντας την ταχεία μείωση των επιτοκίων από την Fed.
«Το συμπέρασμα είναι ότι οι δείκτες μετοχών της ευρωζώνης, όπως του γερμανικού DAX, θα υποχωρήσουν λιγότερο από τον δείκτη - βαρόμετρο της Wall Street S&P 500.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης