Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Οι 2 καθοριστικές ημερομηνίες για τη ΔΕΗ - Στοχευμένες εθελούσιες έξοδοι

Χατζηδάκης: Οι 2 καθοριστικές ημερομηνίες για τη ΔΕΗ - Στοχευμένες εθελούσιες έξοδοι
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων
Εν αναμονή του πορίσματος της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ είναι η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα για την εξυγίανση της.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο ημερομηνίες-κλειδιά περιέχει το προσεχές τρίμηνο ώστε να διαπιστωθεί η προοπτική της ΔΕΗ.
Η πρώτη είναι η 24η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young ενώ η δεύτερη είναι η 31η Οκτωβρίου οπότε και θα κριθεί η συμφωνία με την Κομισιόν σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-Μνημονιακής εποπτείας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις όσον αφορά το πόρισμα της μελέτης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.
Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την προγραμματική τοποθέτησή του για στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ.
Τέλος, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης