Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Τα 2 σενάρια που θα ανακόψουν το διεθνές sell off στις αγορές

tags :
Credit Suisse: Τα 2 σενάρια που θα ανακόψουν το διεθνές sell off στις αγορές
Ιστορικά, η Credit Suisse αναφέρει ότι η Κίνα έχει αντισταθμίσει περίπου το 85% έως 100% των επιπτώσεων των δασμών
Μια ματιά στο χρηματιστήριο δείχνει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τουλάχιστον από την πλευρά των επενδυτών, δεν είναι πολύ καλός.
Γι' αυτό το λόγο η ομάδα ανάλυσης της Credit Suisse σκιαγράφησε δύο σενάρια κατά τα οποία η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές θα έφτασε στο τέλος του.
Το πρώτο σενάριο είναι μια πτώση κατά 10% στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500.
Το δεύτερο είναι να υπάρξουν σαφέστερα σημάδια για το ποιος θα είναι ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Trump.
«Για να φτάσουμε σε μια ομαλοποίηση των αγορών θα χρειαστούμε δύο καταλύτες: πρώτον, οι αγορές να έχουν εικόνα για το ποιος θα ο δημοκρατικός υποψήφιος και, ως εκ τούτου, μια διευθέτηση είναι απίθανο να εμφανιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Ο αντιπρόεδρος Joe Biden δείχνει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά μέχρι τις πρώτες εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πολύ νωρίς για να τον κλειδώσουν ως αντίπαλο.
Δεύτερον, η χρηματιστηριακή αγορά να υποχωρήσει έως και 10% ή και περισσότερο, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αγοραστές».
Η Κίνα μπορεί επίσης να λάβει μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της.
Ο συνδυασμός της υποτίμησης του νομίσματος, της πιστωτικής επέκτασης και της επένδυσης σε ακίνητα και υποδομές θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό καταλύτη για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Ιστορικά, η Credit Suisse αναφέρει ότι η Κίνα έχει αντισταθμίσει περίπου το 85% έως 100% των επιπτώσεων των δασμών, έτσι μπορεί να το κάνει ξανά, συμπεριλαμβανομένων των νέων δασμών 10%, εάν το κινεζικό νόμισμα φτάσει στα 7,30 γουάν/δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης