Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ιδεολογική εμμονή της ΝΔ για το άσυλο, στόχος η σύγκρουση με την αριστερά

Τσίπρας: Ιδεολογική εμμονή της ΝΔ για το άσυλο, στόχος η σύγκρουση με την αριστερά
«Η ιδεολογική εμμονή σας αφορά το ίδιο το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και ό,τι αυτό συμβολίζει κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά στην πατρίδα μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας
Για «ιδεολογική εμμονή» στο ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου την Πέμπτη.
«Η ιδεολογική εμμονή σας αφορά το ίδιο το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και ό,τι αυτό συμβολίζει κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά στην πατρίδα μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
«Η εμμονή σας εκκινεί αφενός από την εγγενή αποστροφή σας απέναντι στο δημόσιο και την μεροληψία σας υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και αφετέρου από την αποστροφή σας σε ό,τι διαχρονικά συμβολίζει σε επίπεδο πολιτικό και ιδεολογικό το δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση για «υπερδεξιά ιδεολογία».
«Οι πιο ακραίοι εκφραστές, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης, έχουν μιλήσει ευθέως για την ανάγκη να σταματήσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στον τόπο. Άρα και με ό,τι συμβολίζει ή αναπαράγει διαχρονικά και ιστορικά την ηγεμονία αυτή και κατ' εσάς και με το Δημόσιο πανεπιστήμιο».
Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε επίσης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων, για υποβάθμιση της πρόνοιας στα πανεπιστήμια, της έρευνας, κατάργηση σχολών και πως με την κατάργηση του ασύλου, η κυβέρνησή του θέλει να βάλει τους «μαύρους πάνθηρες» μέσα στα πανεπιστήμια.  
Καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο μίλησε για τους σπουδαστές που φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό, πως φεύγουν λόγω του επιπέδου σπουδών στο ελληνικό πανεπιστήμιο και όχι γιατί η οικονομική κρίση και τα μνημόνια που έφερε το κόμμα της ΝΔ ως το 2015 είναι αυτά που έδιωξαν και κράτησαν στο εξωτερικό τους νέους επιστήμονες.

Αναφερόμενος ο κ. Τσίπρας στη διάταξη η οποία αλλάζει τη διοίκηση της Αρχής σημείωσε πως, «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο ασφυκτικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αντιβαίνει το ενωσιακό δίκαιο και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας.
«Αν εφαρμοστεί αυτό το οποίο θα ψηφίσετε θα υπάρχει ζήτημα διακοπής της θητείας της επιτροπής.
Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο ματαίωσης και σε κάθε περίπτωση, μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση σοβαρών υποθέσεων τεράστιου οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, για κάποιες εκ των οποίων μάλιστα επίκειται η έκδοση αποφάσεων.
Μήπως αυτό επιχειρείτε;»
Τέλος,ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην επιλογή τού διοικητή της ΕΥΠ, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην αντιπολίτευση σχετικά με το βιογραφικό του.
«Σε ζητήματα ευαίσθητα για τη δημοκρατία για τους θεσμούς να επιδείξετε σοβαρότητα.
Ξεκινάτε πολύ άσχημα,» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης