Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Επενδύστε σε ακίνητα και όχι σε ομόλογα - Αποτελούν πιο «ασφαλές καταφύγιο»

Jefferies: Επενδύστε σε ακίνητα και όχι σε ομόλογα - Αποτελούν πιο «ασφαλές καταφύγιο»
Μπορεί μια επένδυση σε ακίνητα να αποδίδει πιο αργά, αλλά αποδίδει σίγουρα
Καθώς τα επιτόκια στις ΗΠΑ που συνδέονται με τις παγκόσμιες αγορές κινούνται πτωτικά, το βάρος πέφτει σε ποιο ασφαλείς επενδύσεις, τονίζει ο Steven DeSanctis επικεφαλής της Jefferies, μίας εκ των εταιριών που συμβουλεύει τους επενδυτές να προτιμούν τα ακίνητα παρά τα ομόλογα.
Από τη στιγμή που το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ άρχισε να κινείται ανοδικά φτάνοντας στο 1,92%, έχασε εννέα μονάδες βάσης, ή περίπου 5%, από τη μια μέρα στην άλλη, πέφτοντας αρκετά γρήγορα ώστε να τρομάξει τους επενδυτές.
Και αυτό είναι σημαντικό για τους αναλυτές της Jefferies, δεδομένου ότι τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ αποτελούν μια καλύτερη επένδυση από αυτά άλλων χωρών, όπως της Γερμανίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ιαπωνίας, που καταγράφουν αρνητικές αποδόσεις, δηλαδή οι επενδυτές πληρώνουν το προνόμιο της κτήσης τους.
Ακόμα, οι χαμηλές αποδόσεις του δεκαετούς των ΗΠΑ -στο 1,62% χθες Τετάρτη 7/8- ήταν μια «περιπέτεια» για όσους αναζητούν σταθερό εισόδημα.
«Η αναζήτηση και η αγωνία αποδόσεων μπορεί να λάβει τέλος μόνο με επενδύσεις σε ακίνητα», σημείωσε ο DeSanctis.
Και υπάρχει ερμηνεία που βασίζεται στην παρατήρηση των αποδόσεων σε προηγούμενους κύκλους.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κύκλων εξομάλυνσης της Federal Reserve -περιόδους στις οποίες τα επιτόκια της αγοράς έπεφταν- τα ακίνητα «ξεκινούσαν με αργό ρυθμό, αλλά η σχετική απόδοση αυξανόταν στην πορεία» μέχρι που έφταναν να αποδίδουν καλύτερα από άλλες επενδύσεις», ανέφερε.
Τα ακίνητα συσχετίζονται αντιστρόφως ανάλογα με την αστάθεια, η οποία εξακολουθεί να αυξάνεται (ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE VIX, έχει αυξηθεί άνω του 42% από τις αρχές Αυγούστου 2019).
Η ακίνητη περιουσία είναι μια εγχώρια επένδυση, της οποίας ένα ποσοστό των εσόδων περίπου 5%, κατά μέσο όρο, προέρχεται από χώρες εκτός ΗΠΑ, δήλωσε ο DeSanctis.
Αυτό καθιστά τα ακίνητα ένα πολύ καλό αντιστάθμισμα κατά των ανησυχιών που προκαλούνται από εμπορικούς πολέμους και προστατευτισμό, υπογραμμίζει.
Καλές επενδύσεις θεωρούνται τα βιομηχανικά ακίνητες και οι πολυτελείς κυρίως, κατοικίες.
Προσοχή πρέπει να δώσει κάποιος μόνο στην περίπτωση των εμπορικών κέντρων-malls, καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης