Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Fed κρατάει υψηλά το δολάριο - Πλήττει τις αμερικανικές βιομηχανίες

Trump: Η Fed κρατάει υψηλά το δολάριο - Πλήττει τις αμερικανικές βιομηχανίες
Τα υψηλά επιτόκια της Fed κρατούν σε υψηλά επίπεδα το δολάριο και πλήττουν τις αμερικανικές βιομηχανίες, δήλωσε ο Donald Trump
Νέα επίθεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εξαπέλυσε σήμερα (8/8/2019) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, λέγοντας πως τα υψηλά επιτόκια κρατούν σε υψηλά επίπεδα το δολάριο και πλήττουν τις αμερικανικές βιομηχανίες.
«Σαν πρόεδρός σας, θα πίστευε κανείς ότι θα ενθουσιαζόμουν με το πολύ ισχυρό μας δολάριο.
Δεν ενθουσιάζομαι!
Το υψηλό επίπεδο επιτοκίων της Fed, σε σύγκριση με άλλες χώρες, διατηρεί το δολάριο ψηλά, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους μεγάλους κατασκευαστές μας, όπως η Caterpillar, η Boeing, η John Deere, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας, και άλλοι, να ανταγωνίζονται με ίσους όρους ανταγωνισμού», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
«Με σημαντικές περικοπές από τη Fed και καμία ποσοτική σύσφιξη, το δολάριο θα μπορούσε να επιτρέψει στις εταιρείες μας να κερδίσουν ενάντια σε οποιονδήποτε ανταγωνισμό.
Έχουμε τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, δεν υπάρχει κανένας που να μας πλησιάζει, αλλά δυστυχώς το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Έχουν κάνει λάθος σε κάθε βήμα του δρόμου και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να κερδίζουμε.
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν έκαναν τις σωστές κινήσεις;», διερωτήθηκε με άλλη του ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης