Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι τρεις λόγοι που μετατρέπουν το Bitcoin σε ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο»

tags :
Οι τρεις λόγοι που μετατρέπουν το Bitcoin σε ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο»
Γιατί το Bitcoin μετατρέπεται σταδιακά σε ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο»
Τους τρεις λόγους μετατρέπουν σταδιακά το Bitcoin σε ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» αναλύει σε άρθρο του ο ιστότοπος CoinTelegraph.com, εν μέσω ανόδου στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων –με το Bitcoin να διαπραγματεύεται στα περίπου12.000 δολάρια.
«Καθώς οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη μέσω περικοπών των επιτοκίων, οι επενδυτές αρχίζουν να συρρωρεύουν χρυσό, μετρητά, κρατικά ομόλογα και όλο και περισσότερα Bitcoins ως αντιστάθμιση»., σχολιάζεται.
Αρχικά, ο πρώτος λόγος αφορά το γεγονός ότι οι χώρες τείνουν πλέον να υποτιμούν εκούσια τα νομίσματά τους.
«Είμαστε στην πιο σημαντική συγκυρία στις αγορές συναλλάγματος.
Το δολάριο φαίνεται να κινδυνεύει από μια ανεξέλεγκτη άνοδο», ανέφερε σχετικά αναλυτής, τη στιγμή τα ασιατικά νομίσματα βρίσκονται υπό πτώση.





Δεύτερον, η συσχέτιση του Bitcoin με τις παραδοσιακές αγορές μειώνεται.
Οι επενδυτές γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί, καθώς οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποδείξει ότι θα συνεχίσουν τη νομισματική χαλάρωση.
«Είναι σαφές ότι η ισοτιμία USD - CNY επηρεάζει την τιμή του Bitcoin, υπογραμμίζεται.
Επιπλέον, τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το SFOX δείχνουν ότι το Bitcoin είναι το λιγότερο συσχετισμένο με τις παραδοσιακές αγορές.
Ταυτόχρονα, οι κεντρικές τράπεζες των Η.Π.Α. και της Κίνας δεν είναι οι μόνες που χαλαρώνουν.
Μόλις πρόσφατα, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης μείωσε το επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης, πρώτη φορά από το 2015, ενώ η Reserve Bank της Νέας Ζηλανδίας εισήγαγε επίσης μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, η οποία αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς επενδυτές.
Επιπλέον, η Τράπεζα της Ινδίας μείωσε επίσης τα επιτόκια κατά 35 μονάδες βάσης».




Τρίτον, το Bitcoin μπορεί να παρέχει ασύμμετρες αποδόσεις.
«Οι αναλυτές συμφωνούν επίσης ότι το Bitcoin εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στο ραντάρ επενδυτών που αναζητούν εναλλακτικά ασφαλή καταφύγια.
Για παράδειγμα, νωρίτερα αυτή τη βδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, ο συνιδρυτής της Morgan Creek Digital Anthony Pompliano, ανέφερε πώς το Bitcoin θα αντιδράσει στην τρέχουσα τάση της παγκόσμιας νομισματικής χαλάρωσης.
Εν τω μεταξύ, ο Tom Lee της Fundstrat, πιστεύει ότι το Bitcoin αποσυνδέθηκε από ένα ισχυρό δολάριο, το οποίο ήταν ο λόγος για την πτώση των τιμών το 2018 και άρχισε αρνητικά να συσχετίζεται με την αγορά μετοχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης