Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Περιορισμένες οι επιλογές της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τόνωση της ανάπτυξης εάν κλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος

Goldman Sachs: Περιορισμένες οι επιλογές της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τόνωση της ανάπτυξης εάν κλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει πολύ περιορισμένες επιλογές εάν η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επιδεινωθεί 
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Τράπεζα της Ιαπωνίας κρούει η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, η Kathy Matsui υποστηρίζει ότι αν και η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) πήρε ανάσα ανακούφισης μετά τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία, θα πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα για να κάνει περισσότερο εν μέσω της αβεβαιότητας παγκοσμίως.
Ωστόσο, συμπληρώνει ότι η BoJ έχει πολύ περιορισμένες επιλογές εάν η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η οικονομίας της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε κατά 1,8% στο δεύτερο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις έδιναν ανάπτυξη 0,4%.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της είναι αμετάβλητα στο -0,1% από τότε που η BoJ υιοθέτησε τα αρνητικά επιτόκια τον Ιανουάριο του 2016.
Στα τέλη Ιουλίου η BoJ υποστήριξε ότι «δεν θα διστάσει να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα νομισματικής χαλάρωσης» εάν η οικονομία χάσει το momentum στην προσπάθεια να πετύχει τον στόχο του πληθωρισμού.
«Εάν το γιεν ενισχυθεί περαιτέρω, ας πούμε ότι διασπά το όριο του 100 έναντι του δολαρίου, πιστεύω ότι η BoJ θα αναγκαστεί να κάνει κάτι περισσότερο» δήλωσε στο CNBC η Matsui.
«Προφανώς, η Ιαπωνία μπορεί να μειώσει τα επιτόκια ακόμα περισσότερο, αλλά όχι χωρίς κόστος» είπε η ίδια και συμπλήρωσε ότι αυτό το κόστος θα αφορά το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης