Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Εγκαινιάζει νέο λειτουργικό σύστημα το HarmonyOS που συνδέεται με το Google Android

Huawei: Εγκαινιάζει νέο λειτουργικό σύστημα το HarmonyOS που συνδέεται με το Google Android
Huawei: εγκαινιάζει νέο λειτουργικό σύστημα
Ο Richard Yu, CEO του τμήματος καταναλωτών της εταιρείας, παρουσίασε στο συνέδριο Huawei Developer Conference, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, το οποίο θα ονομάζεται HongmengOS, στα αγγλικά HarmonyOS.
Το λειτουργικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές συσκευές, από τα smartphones έως τα έξυπνα ηχεία, αλλά και αισθητήρες.
Με αυτόν τον τρόπο η Huawei ελπίζει ότι οι εφαρμογές της μπορούν να λειτουργήσουν σε πολλές συσκευές μαζί.
Το HarmonyOS θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε «έξυπνα προϊόντα», όπως οι τηλεοράσεις, αργότερα εντός του 2019.
Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, το λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων φορητών συσκευών και των μονάδων κεφαλής αυτοκινήτου.
Το OS θα ξεκινήσει την εφαρμογή του αρχικά στην Κίνα και στην συνέχεια θα επεκταθεί διεθνώς, κάτι που αναμένεται στα μέσα του 2020.
Πάντως, η κατάσταση παραμένει ασαφής σχετικά με το αν θα χρησιμοποιηθεί το Android. «Αναμένουμε ενημέρωση», δήλωσε ο Yu σε δημοσιογράφους.

Πώς λειτουργεί το HarmonyOS

Σκοπός του HarmonyOS είναι να δημιουργήσει ένα ενιαίο λογισμικό που θα λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, από smartphones και φορητούς υπολογιστές που έχουν μεγάλη μνήμη και ισχύ, μέχρι μικρότερο υλικό, όπως αισθητήρες, που απαιτούν λύση χαμηλότερου εύρους ζώνης.
Αυτό θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της, όπως η αντίστοιχη πολιτική της Apple που είχε θετικά αποτελέσματα.
Πολλοί κατασκευαστές έχουν εκφράσει «έντονο ενδιαφέρον» για την χρήση του λειτουργικού συστήματος.
Εξάλλου είναι ένα σύστημα με ανοιχτό κώδικα το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει τους προγραμματιστές.
Το θέμα είναι αν η εταιρεία θα μπορέσει να το εφαρμόσει στο λογισμικό της Google. Προς το παρόν η Huawei χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη έκδοση Android, αλλά ιδανικά θα ήθελε να το χρησιμοποιεί κανονικά στα συστήματά της, όπως δήλωσε ο Yu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης