Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Παιδιά στην Κίνα εργάζονται υπερωρίες για τις συσκευές Alexa

Amazon: Παιδιά στην Κίνα εργάζονται υπερωρίες για τις συσκευές Alexa
Amazon: Παιδιά στην Κίνα εργάζονται υπερωρίες για τις συσκευές Alexa
Εκατοντάδες παιδιά φαίνεται να έχουν στρατολογηθεί από τον προμηθευτή της εταιρείας, την Foxconn και να εργάζονται υπερωρίες στο εργοστάσιό της στην παραγωγή των συσκευών Alexa.
Τα παιδιά, ηλικίας έως 16 ετών, προέρχονται από τα τεχνικά λύκεια και κολέγια της περιοχής της πόλης Hengyang.
Σύμφωνα με την νομοθεσία, στην Κίνα, οι εταιρείες έχουν δικαίωμα να απασχολούν παιδιά άνω των 16 ετών, απαγορεύεται όμως οι μαθητές να δουλεύουν υπερωρίες.
Η Foxconn, η οποία επίσης κατασκευάζει iphone για την Apple, παραδέχτηκε ότι τα παιδιά εργάζονται παράνομα στα εργοστάσιά της και υποσχέθηκε να διορθώσει άμεσα την κατάσταση.
Παράλληλα βέβαια υπεραμύνθηκε των πρακτικών της με το επιχείρημα ότι η εργασία των παιδιών που έχουν συμπληρώσει το έτος που ορίζει ο νόμος, τους δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία στον εργασιακό χώρο και να προετοιμαστούν για τα επόμενά τους βήματα στην επαγγελματική τους πορεία.
Παιδιά που μίλησαν σε δημοσιογράφους πάντως, αρνήθηκαν ότι αυτή η κατάσταση έχει σχέση με τα μαθήματά τους, τονίζοντας ότι δεν τους δόθηκε καμία εναλλακτική από την επιχείρηση.
Το 2017 η Foxconn συμφώνησε με την Amazon να προσθέσει 15 νέες γραμμές παραγωγής και να προσλάβει χιλιάδες νέους εργαζόμενους.
Ωστόσο εν τέλει αποκαλύφθηκε ότι το εργοστάσιο δεν προσέλαβε εργατικό δυναμικό ενώ πολλοί δούλευαν υπερωρίες άνω του νόμιμου ορίου (36 ώρες/μήνα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης