Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες 6,6% στις συνεδριάσεις του Αυγούστου

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες 6,6% στις συνεδριάσεις του Αυγούστου
ΑΓΟΡΑ: Παραμένει αδύναμη και βοηθούν σε αυτό όσοι φεύγουν για διακοπές και θέλουν να μην έχουν πολλές σκοτούρες στο κεφάλι τους. Χαμηλός ο τζίρος αλλά δεν μπόρεσαν οι αγοραστές να κρατήσουν την αγορά στο συν. Επιβεβαίωσε βέβαια μία καλή στήριξη η αγορά και αυτό μας δίνει ελπίδες για την επόμενη εβδομάδα.

Οι τράπεζες παραμένουν αδύναμες και βλέπουμε πως οι πωλητές δεν περιμένουν. Δίνουν εύκολα τα κομμάτια τους στους αγοραστές. Η Εθνική είχε κάπως καλύτερη συμπεριφορά. Η AlphaBank πριν από ένα μήνα ήταν στα 1,86 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 1,46 ευρώ. Βέβαια και η Eurobank ήταν στα 0,90 ευρώ και σήμερα είναι στα 0,7450 ευρώ. Στο ίδιο διάστημα η Πειραιώς πήγε από 3,29 ευρώ στα 2,73 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Αυτόματη εντολή που μάλλον έπαιζε ο «παίκτης» με τα νεύρα μας. Τρία κομμάτια αγόραζε στην TitanCement, 3 κοινές μετοχές της Τιτάν πουλούσε αυτόματα. Από το πρωί μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης. Περισσότερες από 8,8 χιλ. πράξεις στην TITC με συνολικό όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Περίπου τόσες και στην ΤΙΤΚ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση είχαμε αντίστοιχη εντολή των 19 τεμαχίων. Πιο… large η χθεσινή εντολή. Η στήλη αναφέρθηκε εγκαίρως στην ευκαιρία λόγω arbitrage μεταξύ κοινής και νέας μετοχής. Στο κλείσιμο η TITC βρέθηκε στα 19,54 ευρώ και η ΤΙΤΚ στα 19,76 ευρώ με τη δημόσια πρόταση να είναι στα 19,64 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά στο ταμπλό.

ΑΔΜΗΕ: Κατάφερε να κλείσει ανοδικά έστω και οριακά. Στα 2,0250 ευρώ με άνοδο 0,50% και όγκο 117 χιλ. τεμάχια.

ΑΜΕΜ: Τουλάχιστον 4 μετοχές μετρήσαμε σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης να έχουν μπει σε δημοπρασία λόγω μεταβλητότητας

ΕΥΑΘ: Με όγκο μόλις 4.340 τεμάχια έκλεισε στα 5,12 ευρώ και με απώλειες 4,83%. Η αποτίμηση στα 185,8 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο αλλά ξαφνικά μας ενημέρωσαν πολλές εταιρείες για το τι γίνεται με βάση όσα γράφονται. Όχι βέβαια πως μας ξεκαθάρισαν το τοπίο αλλά καλό είναι να απαντάνε στα δημοσιεύματα του τύπου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μοιρογνωμόνια και χάρακες πρέπει να χρησιμοποιούν εκεί τα παιδιά. Τέτοιες… γραμμές ούτε μηχανικοί και αρχιτέκτονες να τις χάραζαν. Στα 2,40 ευρώ έκλεισε η μετοχή με απώλειες 2,44% και αποτίμηση 97,6 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στα 1,20 ευρώ με απώλειες 13,67% όγκο 111 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 26,4 εκατ. ευρώ. Μας ρωτάτε αν έχουμε ακούσει για τη σχέση ανταλλαγής και αν αυτή ευθύνεται για την πτώση της μετοχής.

Θεωρούμε δεδομένο πως αυτοί που πήγαν τη μετοχή πάνω από τα 2 ευρώ ήξεραν τη σχέση ανταλλαγής και όλο το σχέδιο. Επομένως δεν είναι αρνητική έκπληξη.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ξανά κάτω από 1 ευρώ η μετοχή που έκλεισε στα 0,9680 ευρώ με απώλειες 4,16% και όγκο 195 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Στις 24 Ιουλίου είχε βρεθεί μία ανάσα από τα 2 ευρώ και σήμερα έχει υποχωρήσει στα 1,67 ευρώ. Με χαμηλό όγκο η πτώση. Η αποτίμηση είναι πλέον χαμηλότερη από την καθαρή θέση και υπάρχει το ταμείο και φυσικά το projectστην Πάρο.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με 355 τεμάχια όλο κι όλα έγραψε χαμηλό στα 0,82 ευρώ και υψηλό στα 1,10 ευρώ. Τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας.

PROFILE: Στα 3,64 ευρώ με άνοδο 2,54% και χαμηλό όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Δεν αφέθηκε η μετοχή να υποχωρήσει κάτω από τα 1,22 ευρώ και έκλεισε με άνοδο 1,61% και στα 1,26 ευρώ αφού προς το τέλος ζωήρεψαν οι αγοραστές.

LAMDA: Καλό το νέο από το υπουργείο Ανάπτυξης και η μετοχή ενισχύθηκε 1,25% και έκλεισε στα 8,90 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης