Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι απόψεις της NRA περί οπλοκατοχής πρέπει να γίνουν σεβαστές

Trump: Οι απόψεις της NRA περί οπλοκατοχής πρέπει να γίνουν σεβαστές
Ο Donald Trump έγραψε σήμερα στο Twitter πως «μιλάει με τη NRA, και με άλλους, έτσι ώστε οι πολύ ισχυρές απόψεις τους να εκπροσωπηθούν πλήρως και να γίνουν σεβαστές»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε σήμερα (9/8) ότι μιλάει με το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, τη National Rifle Association (NRA) προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι «πολύ ισχυρές απόψεις» του λόμπι των όπλων θα ληφθούν υπόψη καθώς ηγέτες του Κογκρέσου εξετάζουν το ενδεχόμενο νομοθεσίας για την οπλοκατοχή έπειτα από δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ο Ρεπουμλικάνος είπε επίσης πως διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις ανάμεσα στους ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας σχετικά με την επέκταση των ελέγχων του ιστορικού για τις πωλήσεις όπλων μετά τον θάνατο 31 ανθρώπων στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο.
Η NRA, που είναι ένα σημαντικός χορηγός πολλών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, εξέφρασε σε χθεσινή ανακοίνωσή της την αντίθεσή της στην επιβολή οποιωνδήποτε περαιτέρω περιορισμών.
Ο Donald Trump έγραψε σήμερα στο Twitter πως «μιλάει με τη NRA, και με άλλους, έτσι ώστε οι πολύ ισχυρές απόψεις τους να εκπροσωπηθούν πλήρως και να γίνουν σεβαστές».
Δεν αποσαφηνίζει στα tweets του ποια συγκεκριμένα βήματα θα υποστήριζε.
«Είμαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της Δεύτερης Τροποποίησης, αλλά πρέπει όλοι να εργαστούμε από κοινού για το καλό και την ασφάλεια της Χώρας μας», έγραψε αναφερόμενος στο συνταγματικό δικαίωμα -θέμα ερμηνείας- της οπλοκατοχής.
«Μπορούν να γίνουν πράγματα κοινής λογικής που είναι καλά για τον καθένα».
Οι δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις του Σαββατοκύριακου έχουν συγκλονίσει τη χώρα και έχουν ξανανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την οπλοκατοχή.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης