Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό, στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 3,5%

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό, στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 3,5%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ. στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (9/8/2019) ο χρυσός, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τα τέλη Ιουνίου.
Ο χρυσός δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την έντονη πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και τη νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, που είθισται να στρέφουν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή «καταφύγια», όπως το πολύτιμο μέταλλο και τα κρατικά ομόλογα.
Η Ιταλία οδεύει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών -πιθανότατα τον Οκτώβριο - μετά την απόφαση του Matteo Salvini να αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια (M5S) του Luigi Di Maio και να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Μάλιστα, η Lega κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Conte, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος και χάσιμο και ότι η Ιταλία πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στις κάλπες.
Την ίδια ώρα, τη διάθεση των επενδυτών επηρέασε και δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον καθυστερεί την απόφασή της να χορηγήσει άδειες σε αμερικανικές εταιρίες προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τις εμπορικές συναλλαγές με τη Huawei Technologies, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές νευρικούς για το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας.
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο μιας άμεσης συμφωνίας με την Κίνα, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν ακόμα και οι συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2019.
Αναφερόμενος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ο Trump υποστήριξε ότι «πάνε πολύ καλά», αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για συμφωνία.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ. στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 3,5% -η καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από την εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου 2019, όταν είχε ενισχυθεί κατά 4,14%.
Οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας και η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων προσέφεραν σημαντική στήριξη στον χρυσό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολύτιμο μέταλλο λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης