Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πόρτο Χέλι: Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με αλιευτικό - Δύο νεκροί και μία τραυματίας

Πόρτο Χέλι: Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με αλιευτικό - Δύο νεκροί και μία τραυματίας
Δύο οι νεκροί από τη σύγκρουση και μία γυναίκα τραυματίας
Στην αναζήτηση ενός αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος φέρεται ως χειριστής του 12μετρου ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής 9/8 με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, προχωρά η λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι.
Δύο είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση και μία τραυματίας, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.
Στο μεταξύ, διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες που είναι καλά στην υγεία τους, με μικρό αλιευτικό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το ταχύπλοο σκάφος έκοψε στη μέση το μικρό αλιευτικό,  με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και κατόπιν να ανασυρθούν οι σοροί των δύο ανδρών και μία γυναίκα τραυματισμένη.
Πάντως, οι έρευνες , με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών,  συνεχίζονται και σήμερα στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που ενδεχομένως επέβαινε στο μικρό αλιευτικό που βυθίστηκε.
Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι υπήκοοι,  στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.
Σημειώνεται ότι με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας,  Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θ. Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης, Σπ. Κοντομάρης , αλλά και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), με στόχο την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η σύγκρουση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης