Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο – Προληπτική εκκένωση κάμπινγκ και ξενοδοχείου

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο – Προληπτική εκκένωση κάμπινγκ και ξενοδοχείου
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση
(upd2)  Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.
Για το έργο της κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.
Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου με 6 πυροσβέστες.
Image
Image
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Ελαφόνησο.
Αρχικά, στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονταν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 5 PZL, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, από τον δήμο εκκενώθηκαν προληπτικά μια κατασκήνωση και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία.
Image
Image
Στην περιοχή, όπως έγινε γνωστό,  πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.
Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχείο στην Ελαφόνησο εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή.
Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS