Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των 121 μεταναστών σε πλοίο Ισπανικής ΜΚΟ - Η Μάλτα δέχεται μόνο τους 39

Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των 121 μεταναστών σε πλοίο Ισπανικής ΜΚΟ - Η Μάλτα δέχεται μόνο τους 39
Η απόφαση της Μάλτας έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στο πλοίο 
Άκαρπες ήταν η συνομιλίες της κυβέρνησης της Μάλτας και της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva για την τύχη των 121 μεταναστών που παραμένουν για ένατη ημέρα στο πλοίο open Arms καθώς η Μάλτα δέχεται να υποδεχθεί μόνο τους 39 με αποτέλεσμα η ισπανική ΜΚΟ να αρνηθεί την προσφορά, καθώς θέλει να τους αποβιβάσει όλους.
Η Μάλτα ανέφερε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πως "πρότεινε να μεταφερθούν οι 39 μετανάστες σε ένα πλοίο των ενόπλων δυνάμεων και να αποβιβασθούν στο έδαφος της Μάλτας επειδή διασώθηκαν μέσα στη ζώνη που είναι αρμοδιότητα της Μάλτας και στην οποία ο συντονισμός γίνεται από το Κέντρο διάσωσης RCC".
"Όμως το Open Arms αρνείται αυτή τη λύση και επιμένει να υποδεχθεί η Μάλτα 121 άλλους μετανάστες που διασώθηκαν μέσα σε μια ζώνη για την οποία δεν είναι υπεύθυνες ούτε η Μάλτα ούτε η αρμόδια αρχή συντονισμού", εξήγησε η κυβέρνηση της Μάλτας.
Λίγο νωρίτερα, το Open Arms είχε καταγγείλει τη στάση της Μάλτας, με μήνυμα στο Twitter στα ισπανικά, εκτιμώντας πως η στάση αυτή προκάλεσε εντάσεις μέσα στο πλοίο της ΜΚΟ Proactiva, που βρίσκεται ακινητοποιημένο στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.
"Μετά τη διάσωση πριν από μερικές ώρες, η Μάλτα δέχεται μόνο να μεταφέρει στην ξηρά 39 πρόσωπα (και) αρνείται να επιτρέψει να αποβιβασθούν τα 121 πρόσωπα που βρίσκονται στο πλοίο εδώ και εννέα ημέρες", κατήγγειλε ο ιδρυτής της Proactiva Oscar Kamps ο οποίος επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα μαζί με τον ηθοποιό Richard Gere.
Σύμφωνα με τον Kamps, η απόφαση της Μάλτας "έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στο πλοίο. Το επίπεδο της ανησυχίας των προσώπων αυτών είναι αφόρητο".
Η κυβέρνηση της Μάλτας υποστηρίζει από την πλευρά της πως ένα πλοίο των ένοπλων δυνάμεών της βρισκόταν καθ' οδόν για να διασώσει τους 39 ανθρώπους, όταν επενέβη το Open Arms.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης