Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε και την τελευταία επικρίτρια του Putin - Την ακτιβίστρια πολιτικό Lyobov Sobol

AFP: Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε και την τελευταία επικρίτρια του Putin - Την ακτιβίστρια πολιτικό Lyobov Sobol
Με όλους τους ηγέτες της να έχουν πλέον συλληφθεί η ρωσική αντιπολίτευση είχε προγραμματίσει διαδήλωση σήμερα στη Μόσχα 
Τη ρωσίδα ακτιβίστρια και πολιτικό Lyubov Sobol συνέλαβε και έχει θέσει υπό κράτηση η ρωσική αστυνομία εξαιτίας της συμμετοχής της στην μαζική διαδήλωση κατά του Putin που πραγματοποιείται σήμερα (10/8) στη Μόσχα.
Η Sobol, σύμμαχος του επικριτή του Κρεμλίνου και προσωπικά του προέδρου Putin, Alexei Navalny, ανακοίνωσε τη σύλληψή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της φαίνονται αστυνομικοί να εισέρχονται στο γραφείο της.
Μεταξύ των ηγετών της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, μόνον η νεαρή δικηγόρος Sobol ήταν ακόμη ελεύθερη.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), δεν είχε συλληφθεί μέχρι τώρα επειδή έχει ένα παιδί σε μικρή ηλικία.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες (9/8) η Sobol είχε καταγγείλει «τον εκφοβισμό και την πολιτική καταπίεση» και είχε καλέσει τις αρχές να βάλουν «αμέσως τέλος σ' αυτή την επίθεση του κράτους εναντίον της κοινωνίας».
Με σχεδόν όλους τους ηγέτες της έχουν συλληφθεί, η ρωσική αντιπολίτευση είχε καλέσει σε διαδήλωση σήμερα στη Μόσχα, για τέταρτο διαδοχικό σαββατοκύριακο, εναντίον του αποκλεισμού των υποψηφίων της από τις τοπικές εκλογές, και αυτή τη φορά οι αρχές είχαν δώσει άδεια για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Αυτή επρόκειτο να αρχίσει στις 14:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη λεωφόρο Ζαχάροφ, κοντά στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι δύο προηγούμενες τέτοιες συγκεντρώσεις είχαν καταλήξει σε 1.400 και σε 1.000 συλλήψεις αντιστοίχως.
Αυτή η σκλήρυνση της καταστολής εκφράζεται και με τις πολυάριθμες αστυνομικές έρευνες, οι οποίες έχουν στόχο αντιπολιτευόμενους ή και απλούς διαδηλωτές, την έναρξη μιας έρευνας για «ξέπλυμα» με στόχο την οργάνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Alexei Navalny και τις σύντομες ποινές φυλάκισης στις οποίες έχουν καταδικασθεί σχεδόν όλοι οι πολιτικοί σύμμαχοί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης