Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στους 28 οι νεκροί από τον τυφώνα στην ανατολική Κίνα – Αγνοούνται 20 άνθρωποι

Reuters: Στους 28 οι νεκροί από τον τυφώνα στην ανατολική Κίνα – Αγνοούνται 20 άνθρωποι
Tην Κυριακή 11/8 αποκαταστάθηκε μερικώς η ηλεκτροδότηση και έγιναν κάποια δρομολόγια τρένων
Στους 28 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον τυφώνα στην ανατολική Κίνα, ενώ 20 άνθρωποι αγνοούνται, όπως μεταδίδει το Reuters.
Kαταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις που υποχρέωσαν, πάνω από 1 εκ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Ο τυφώνας έκανε landfall με ανέμους ταχύτητας 187 χιλιομέτρων στην ανατολική επαρχία Zhejiang προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος με χιλιάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων να ακυρώνονται.
Ο τυφώνας κατέστρεψε πάνω από 173 χιλιάδες εκτάρια (1,73 εκ. στρέμματα) καλλιεργειών και 34 χιλιάδες σπίτια στη Zhejiang και οι οικονομικές ζημίες εκτιμώνται στα 14,57 δισ. γουάν (2 δισ. δολ.).
Οι φονικές κατολισθήσεις σημειώθηκαν 130 χιλιόμετρα βόρεια από την παραθαλάσσια πόλη Wenzhou, όταν ένα φυσικό φράγμα κατέρρευσε, καθώς δέχτηκε 160 χιλιοστά βροχής σε τρεις ώρες.
Με το νερό να τους φτάνει μέχρι τη μέση, διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.
Συνολικά 1 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Σαγκάη, τη Zhejiang και την Jiangsu.
Tην Κυριακή 11/8 αποκαταστάθηκε μερικώς η ηλεκτροδότηση και έγιναν κάποια δρομολόγια τρένων.
Ο Lekima, o ένατος τυφώνας που χτυπάει την Κίνα το 2019, κινείται βόρεια και αναμένεται να κάνει δεύτερο landfall στη Shandong, όπου έκλεισαν δρόμοι που τη συνδέουν με τη Σαγκάη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης