Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oktay (αντιπρόεδρος Τουρκίας): Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις

Oktay (αντιπρόεδρος Τουρκίας): Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις
"Χωρίς κανέναν δισταγμό η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων" τόνισε ο Oktay
Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Fuat Oktay, την Κυριακή 11/8 από την Κωνσταντινούπολη.
Ο Fuat Oktay δήλωσε στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,  ότι η Τουρκία θα συνεχίσει χωρίς δισταγμό να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και σημείωσε ότι οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν και μάλιστα ήδη, ο Πορθητής, το Yavuz και το Barbaros βρίσκονται στην περιοχή, ενώ και το Oruc Reis πλέει προς την περιοχή.
"Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη", συμπλήρωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και επέμεινε ότι οι γεωτρήσεις γίνονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με την Τούρκικη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.
Η Τουρκία εμμένει στη δέσμευσή της να συνεχίσει τις γεωτρήσεις με μία δίκαιη μοιρασιά των πόρων με τους Τουρκοκύπριους, υποστήριξε επίσης ο Oktay.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης