Τελευταία Νέα
Διεθνή

PBOC: Η μεταβλητότητα στο κινεζικό γουάν οφείλεται στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ

PBOC: Η μεταβλητότητα στο κινεζικό γουάν οφείλεται στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τη Δευτέρα (5/8), κατηγόρησε την Κίνα για νομισματική χειραγώγηση
Η μεταβλητότητα στο κινεζικό γουάν αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση της αγοράς στην κλιμάκωση των εμπορικών τριβών που πυροδότησαν οι ΗΠΑ, εκτιμά ανώτερος αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας Κίνας  (PBOC).
Η εξέλιξη αυτή, συνέχισε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αυξήσει τους δασμούς, σημείωσε η ίδια πηγή.
Ο Zhu Jun, γενικός διευθυντής του διεθνούς τμήματος της PBOC, προέβη στις παρατηρήσεις αυτές σε φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στη βόρεια κινεζική επαρχία Heilongjiang, αναφέρει το Reuters.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τη Δευτέρα (5/8), κατηγόρησε την Κίνα για νομισματική χειραγώγηση, λίγες ώρες αφότου το γουάν έφθασε σε χαμηλά δεκαετίας έναντι του δολαρίου.
Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν ανησυχία στις χρηματοπιστωτικές αγορές τροφοδοτώντας τους φόβους ενός παγκοσμίου πολέμου νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε δεσμευθεί να επιβάλλει δασμούς 10% σε κινέζικες εισαγωγές ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις εμπορικές αντιπαραθέσεις.
Ο Zhu σημείωσε ότι η αντίδραση του γουάν ήταν απολύτως φυσιολογική απέναντι στη δασμολογική απειλή του Trump.
Πάντως πρόσθεσε ότι, η κινεζική οικονομία είναι ανθεκτική και ικανή να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης