Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Notos Com: Υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής η M&G του ομίλου Prudential

tags :
Notos Com: Υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής η M&G του ομίλου Prudential
Ο επενδυτικός βραχίονας του ασφαλιστικού ομίλου Prudential αποτελεί τον πιο σοβαρό ενδιαφερόμενο για να υποκαταστήσει τη Pillarstone στη Notos Com
Η M&G, βραχίονας του ασφαλιστικού ομίλου Prudential στη διαχείριση κεφαλαίων, αποτελεί το βασικό ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή για τη Notos Com.
Σύμφωνα με πληροφορίες η M&G συζητά με τις τράπεζες και την Pillarstone τους όρους υποκατάστασης της τελευταίας στη περσινή συμφωνία αναδιάρθρωσης, χωρίς προς το παρόν να έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Η M&G καλείται να καταβάλει 14 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. θα κατευθυνθούν για εξόφληση των κεφαλαίων που έβαλε η Pillarstone και τα υπόλοιπα για νέα χρηματοδότηση της Notos Com, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου.   
Η Pillarstone είχε υπογράψει, τον Ιούλιο του 2018, με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Notos και τους μετόχους της συμφωνία αναδιάρθρωσης, βάσει της οποίας θα αναλάμβανε το σύνολο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης (7+7 εκατ. ευρώ) και θα μετατρέπονταν σε βασικό μέτοχο της εταιρείας, με τις τράπεζες να ρυθμίζουν, εκ νέου, τα δάνεια και την οικογένεια Παπαέλληνα να παραμένει στο τιμόνι, διατηρώντας μειοψηφικό μετοχικό ποσοστό.
Ένα μέρος της παραπάνω συμφωνίας έχει ήδη συντελεστεί με την Pillarstone να βάζει περίπου 7 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της εταιρείας και τις τράπεζες να ρυθμίζουν το δανεισμό του ομίλου Notos Com. O Μιχ. Παπαέλληνας παρέμεινε στη διοίκηση.
Η απόφαση της KKR να αποεπενδυθεί από την Ελλάδα διέκοψε την υλοποίηση της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι η M&G έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω της Grivalia Hospitality ( σ.σ. κατέχει το 50% της εταιρείας), ενώ είχε ενδιαφερθεί και για την είσοδό της ως στρατηγικός επενδυτής στην Αλουμύλ, εγχείρημα που «πάγωσε» προ μερικών μηνών.
Επιπρόσθετα, ο όμιλος M&G διαθέτει, μέσω της M&G Investments, συνεργασία με την Πειραιώς στη για τη διάθεση Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Η Notos Com έκλεισε τη χρήση 2017 με κύκλο εργασιών 120,5 εκατ. ευρώ ( +4,3%) και ζημιές πριν από φόρους 37,5 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος της ίδιας χρονιάς ανερχόταν σε 154,5 εκατ. ευρώ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης