Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στον Υμηττό - Άνοιξαν Αττική Οδός και Κατεχάκη, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

tags :
Σε ύφεση η φωτιά στον Υμηττό - Άνοιξαν Αττική Οδός και Κατεχάκη, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία
(upd) Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου και είχε διακοπεί μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.
Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.
Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία.
Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης εκτίμησε ότι τις επόμενες ώρες η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς θα είναι ακόμα καλύτερη.
«Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ώρες η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερα αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό μερικό έλεγχο» διευκρίνισε ο κ. Βαθρακογιάννης.
Παρότι η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαμε ούτε ένα τραυματισμό επισήμανε.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.
Στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της φωτιάς.


Image

Σε ύφεση οι φωτιές στην Αχαΐα

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Άρλα της δυτικής Αχαΐας, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Πάτρας, στα Νιφορέικα της δυτικής Αχαΐας και στην περιοχή του Λάππα, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο στα τέσσερα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ώστε να τεθούν υπό έλεγχο όλες οι πυρκαγιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης