Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση σπρώχνουν το ΧΑ χαμηλότερα - Πόσο διόρθωσαν τα βαριά χαρτιά

tags :
Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση σπρώχνουν το ΧΑ χαμηλότερα - Πόσο διόρθωσαν τα βαριά χαρτιά
Αρκετές μετοχές καταγράφουν απώλειες μικρότερες από αυτές της αγοράς, ενώ τα κέρδη από την αρχή του έτους παραμένουν αξιολόγα
Οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, η κρίση στην Ιταλία, οι φόβοι για άτακτο Brexit είναι οι βασικοί λόγοι που έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες στους επενδυτές και σπρώχνουν τις μετοχές χαμηλότερα.
Στο εσωτερικό η μη αναβάθμιση από τον οίκο Fitch αλλά και οι υπεραποδόσεις που έχουν καταγραφθεί από την αρχή του έτους ώθησαν αρκετούς επενδυτές σε μειώσεις θέσεων, δίνοντας τους και το «δικαίωμα» να φύγουν για διακοπές με ένα άγχος λιγότερο.
Ωστόσο αν και ο FTSE 25 έχει χάσει από το τέλος Ιουλίου 7,08%, ο Αύγουστος είναι ξεκάθαρα διορθωτικός μέχρι σήμερα κυρίως για τις τράπεζες.
Οι μετοχές των τραπεζών έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη υποχώρηση και οι αναλυτές για αυτές είναι περισσότερο ανήσυχοι, λόγω της τεχνικής τους εικόνας.
Σημειώνουν πως θα πρέπει να δούμε άμεσα αντίδραση προκειμένου να βελτιωθεί η τεχνική εικόνα και να αποφύγουν χαμηλότερα επίπεδα.
Όλες οι τραπεζικές μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν απώλειες μεγαλύτερες του δείκτη.
Η Alpha Bank, η οποία έχει και τη μικρότερη άνοδο από την αρχή του έτους, υποχωρεί τον Αύγουστο 17,2%.
Η Eurobank έχει απώλειες 15,44% τον Αύγουστο και από την αρχή του έτους ενισχύεται περίπου 38%.
Η Εθνική Τράπεζα έχει απώλειες 14,15% αλλά από την αρχή του έτους ενισχύεται 106,82% και η Πειραιώς υποχωρεί περίπου 12% αλλά με άνοδο 225% το 2019.
Απώλειες μικρότερες της αγοράς και μάλιστα οριακές έχουν οι μετοχές των Titan Cement και Ελλάκτωρ και μετά ακολουθούν ΟΤΕ, Motor Oil, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ και Coca Cola.
Απώλειες άνω του 5% έχουν οι μετοχές των Lamda, Jumbo, Φουρλής και ΟΛΠ.
Τις απώλειες της αγοράς ξεπερνούν οι μετοχές των Cenergy, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Viohalco, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.
Τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν πως ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τις αντοχές της περιοχής στήριξης 835-825 και στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έδειξε αντοχές και έκλεισε πάνω από την εν λόγω περιοχή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης