Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,43% και τα 58,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,43% και τα 58,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,48% στα 54,24 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα (12/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι ο ίδιος δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει σε εμπρική συμφωνία με την Κίνα, προακλώντας ανησυχίες για μείωση της ζήτησης απέναντι στον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,43% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,48% στα 54,24 δολ. ανά βαρέλι.
«Η Κίνα θέλει να κάνει κάτι, αλλά εγώ δε θα κάνω κάτι ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Trump, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα ήταν «μία χαρά» εάν οι προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις των δύο χωρών για τον επόμενο μήνα αναβάλλονταν.
«Το πετρέλαιο εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο απέναντι στη ρητορική του εμπορικού πολέμου», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Oanda, Alfonso Esparza, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι «ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος έχει αποτελέσει έναν αρνητικό παράγοντας για τις εκτιμήσεις της παγκόσμιας ανάπτυξης».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (9/8) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, στα 1,1 εκατ. βαρέλια και 1,3 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης