Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 500 MW αυξάνει την ισχύ της άδειας προμήθειας ρεύματος η NRG – Ενίσχυση μεριδίου αγοράς 30% σε δέκα μήνες

tags :
Στα 500 MW αυξάνει την ισχύ της άδειας προμήθειας ρεύματος η NRG – Ενίσχυση μεριδίου αγοράς 30% σε δέκα μήνες
Μέσα σε διάστημα μόλις δέκα μηνών, η εταιρία NRG αύξησε το μερίδιό της από 1,3% τον Σεπτέμβριο του 2018 σε 2,1% τον φετινό Ιούνιο
Tην αίτηση της εταιρίας NRG για αύξηση σε 500 MW της άδειας προμήθειας ρεύματος που κατείχε, ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Με την ίδια απόφαση τροποποίησης της άδειας, μεταβάλλεται επίσης η μετοχική σύνθεση της εταιρείας, με το 90% των μετοχών της να περνά στη Motor Oil, συνεπεία της εξαγοράς της από τον Όμιλο συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Η προηγούμενη άδεια λειτουργίας της NRG αφορούσε ισχύ 200 MW, κάτι που σημαίνει πως πλέον υπερδιπλασιάζεται.
Επίσης, με τη νέα απόφαση επεκτείνεται η διάρκεια της άδειας, η οποία πλέον λήγει στις 14 Ιουλίου 2029.
Η εξαγορά του 90% της NRG από τον πετρελαϊκό Όμιλο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται σε 16,65 εκατ. ευρώ.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η πορεία της εταιρείας στην εγχώρια αγορά ρεύματος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι, υπό τη νέα της μετοχική σύνθεση, θα διευρύνει κατακόρυφα τις δυνατότητές της για να κάνει πολύ πιο αισθητή την παρουσία της στην αγορά.
Έτσι, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, τον Ιούνιο η εταιρεία κατείχε μερίδιο 2,16%, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, πίσω από τις τρεις καθετοποιημένες εταιρείες.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ποσοστό της εταιρείας ανερχόταν σε 1,3%.
Η εταιρεία NRG δραστηριοποιείται επίσης στην προμήθεια φυσικού αερίου, διαθέτοντας συνδυαστικά «πακέτα» ρεύματος και αερίου.

Οφέλη από συνέργειες

Πέρα από το πολύ μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» που δίνει στην NRG η παρουσία της Motor Oil, οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του πελατολογίου της διευρύνονται επίσης από τις συνέργειες με το πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων που διαθέτει ο πετρελαϊκός Όμιλος.
Σε αυτό το πλαίσιο, με την ένταξή της στο Shell Smart Club τον περασμένο Μάρτιο, έγινε ο πρώτος πάροχος ρεύματος και φυσικού αερίου που προσφέρει πρόγραμμα επιβράβευσης στην αγορά.
Με κάθε νέα σύνδεση στην NRG, οι καταναλωτές κερδίζουν αυτόματα έως 5.000 πόντους Smart, αλλά και επιπλέον πόντους Smart κάθε μήνα με την εξόφληση του λογαριασμού τους.
Πέρα από τη δραστηριοποίηση στη λιανική ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω της NRG, η Motor Oil διαθέτει επίσης και ανεξάρτητη άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από σχετικό αίτημα του πετρελαϊκού Ομίλου.
Η εν λόγω άδεια αφορά προμήθεια ισχύος 300 MW και έχει διάρκεια 20 έτη.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης